x
SAÇ BAKIMINDA YAPILAN YANLIŞLAR

SAÇ BAKIMINDA YAPILAN YANLIŞLAR

27 Mayıs 2022

Saç bakımında yapılan yanlışlar ile ilgili yazımıza, saç bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlardan bahsederek başlayacağız.  

Saç Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar

  • Saçı Düzenli Kesmek Hızlı Uzamasını Sağlar

Saçı sık sık kestirmek saçın hızlı uzamasını değil daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saçlarınızın uçlarını düzenli olarak kestirerek kırıklardan kurtulabilir daha güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki saçlar diplerden uzar, uçlardan değil.

  • Devamlı Aynı Şampuanı Kullanmak Etkisinde Azalmaya Neden Olur

Düzenli kullandığınız şampuandan memnunsanız değişiklik yapmak gereği bulunmamaktadır. Zaman zaman saçlarınızda çeşitli nedenlere bağlı değişiklikler izliyorsanız, ihtiyacınıza uygun olarak değişime gidebilirsiniz.

  • Şampuan Köpürmüyorsa Saçı Temizlemez

Şampuanın köpürmesi ve köpürmemesinin saçı temizleme gücü ile bir ilgisi olmamakla birlikte, köpürme içerik özelliklerine bağlı olarak meydana gelen bir oluşumdur.

  • Kepek Kuru Saç Derisinden Dolayı Oluşur

Kepeğin kuru saç derisinden kaynaklandığı düşünülse de yağlı saçlarda görülme sıklığı daha fazladır.

  • Güneş Saç Rengi Açmanın En Doğal Yoludur

Güneş ışınları, saçları doğal yolla açılmasına katkı sağlarken, saç folikülünün yıpranmasına sebebiyet vererek saçların kurumasına neden olabilmektedir.

  • Soğuk Su Saçlar için Daha Yararlıdır

Saçlar için aşırı sıcak su kadar, soğuk suyunda üstün bir tarafı bulunmamaktadır. En doğru yaklaşım saçlarınız için, ılık su kullanmak olacaktır.

  • Saçınızı Ne Kadar Çok Taranırsa O Kadar Sağlıklı Olur

Saçlarınızı taramanın yağ bezelerini uyarma ve saçlardaki sebumu yayma gibi faydaları olmakla birlikte, aşırı saç taramak, saçlarda elektriklenme ve kırılmamalara neden olabilmektedir.

Saç Bakımında Yapılan Hatalar

Saç bakımı, en az cilt bakımı kadar önemli ve değerlidir. Ancak zaman zaman istemeden de olsa saçlarımıza zarar verebiliyoruz. Buna bağlı olarak saçların zayıflaması, dökülme ve kepek gibi istenmeyen oluşumlar meydana gelebilmektedir.

  • Saçları Toplamak: Saçları sürekli olarak toplamak, fiziksel olarak zorlama yapacağından saçlara zarar verebilmektedir.
  • Saçları Sıcak Suyla Yıkamak: Saçları sıcak suyla yıkamak, saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olabilmektedir.
  • Saçları Sık Sık Yıkamak: Saçların çok sık yıkanması, saç derisinin kurumasına neden olabilirken uzun süreli yıkanmaması da istenen bir durum değildir. Saç yapımızı ve ihtiyacını belirleyip, ona göre bir rutin oluşturmak doğru bir yaklaşım olacaktır.
  • Saç Bakım Yağları ve Kremleri Kullanmama: Saç bakım yağları ve kremlerini saç bakım rutinine eklemek, özellikle duştan sonra nem dengesine destek vermek ve daha kolay taranabilen güçlü saçlara kavuşulmasına destek vermektedir.
  • Saçlar Doğal Olarak Kurutulmalı: Saçları mümkün olduğunca doğal haliyle kurutmaya bırakmalı, ısıl işlemlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır.
  • Aşırı Isıl İşleme ve Sık Sık Boyaya Maruz Kalmak: Fön, maşa, saç düzleştirici gibi işlemlere yoğun bir şekilde maruz kalmak saç tellerinin kurumasına, kırılmasına, çatallaşmasına ve yıpranmasına neden olur. Perma ve saç boyama gibi işlemlerde bu istenmeyen yıpranmaları pekiştirerek saçların zayıflamasına ve saç dökülmesi gibi istenmeyen oluşumlara sebebiyet verebilmektedir.

  • Saçı Sert Hareketlerle Kurulamak: Saçı havlu ile kurulamayı tercih ederseniz, sert hareketlerle ovalamak saç tellerinize zarar verebilir. Bunun yerine saçın nemini almak için havluyu nazik hareketlerle kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Saçı Islak Şekilde Şekillendirmek: Saçı ıslak şekilde ısıl işlemlerle şekillendirmek, saçların kırılmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenden dolayı saçlara şekil vermeden önce büyük oranda kuruduğundan emin olunması gerekmektedir.
  • Yetersiz Su Tüketimi ve Sağlıksız Beslenmek: Saçlara dışarıdan bakım yapmak ne kadar önemli ise, beslenme alışkanlıklarımız ve yeterli su tüketiminin de saçlar için o denli bir önemi vardır.
  • Saç Derisine Sert Davranmak: Saçları yıkarken saç derisine tırnaklarla sert bir şekilde davranmak, saç teline ve saç derisine zarar vererek koparak dökülmelere yol açabilmektedir. Bu nedenden dolayı saçları yıkarken nazik davranmalı, saç diplerini parmak uçları ile hafifçe masaj yaparak temizlemeye özen gösterilmelidir.
  • Durulama Sırasında Özensiz Davranmak: Saçların şampuanla temizlenmesi sonrasın da en önemli aşama durulama işlemidir. Saçları temizlerken durulama işlemine özen göstermek ve yeterince durulandığından emin olmak, saç diplerinde gözeneklerin tıkanmasını ve istenmeyen oluşumların gelişmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Güneş Koruyucu Ürün Kullanmamak: Saçlarda cildimiz gibi UV ışınlarından etkilenmektedir. UV ışınları saçların kurumasına ve doğal görünümünü kaybederek güçsüzleşmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından korumak istiyorsak güneş koruma faktörü içeren saç spreylerinin kullanılmasını öneriyoruz.

Saçınıza uygun olarak belirlediğiniz bir saç bakım rutinine bağlı kalmadan uygun olmayan ürünlerle saç bakımı yapmaya çalışmak saçlarınız için istenmeyen sonuçlar meydana getirebilmektedir. Saçlarınız için seçeceğiniz uygun bakım ürünleri ile şampuanlamanın yanı sıra gün içinde ve yıkama sonrası düzenli bir bakım yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Kış aylarının kendisini hissettirmeye başlayacağı bu dönemde, cildimiz kadar saçlarımızda kış ayına ait hava koşullarından etkilenebilmektedir. Bu dönemde özellikle rüzgâr ve soğuk havanın etkisiyle, saçlar cansız ve mat bir görünüm sergileyerek doğal görünümünden uzaklaşmaya başlayabilir.

Devamını Oku... 06 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kış mevsiminin gelmesi ve nem oranının azalması ile birlikte, yüzümüz, ellerimiz, dudaklarımız başta olmak üzere, vücudun tüm bölgelerinin soğuk hava şartlarından etkilenmemesine yardımcı olmak için, cilt bakımı ile ilgili ip uçları vermeye çalışacağız.

Devamını Oku... 26 Aralık 2022
CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt lekeleri cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu meydana gelen oluşumlardır. Melanin, gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir. Cilt lekelerinin başlıca nedenleri arasında güneş hasarı, hormonal değişiklikler, ilaçların yan etkileri, deride meydana gelen bazı cilt hastalıkları, yara izleri ile ciltte meydana gelen tahriş ve yıpranmaları sayabiliriz. 

Devamını Oku... 16 Aralık 2022
KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

Güneş kremi konusu ile ilgili akla gelen sorulardan biri, güneş kreminin kışın kullanılmasının gerekli olup olmadığına yönelik sorudur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş kremleri kışında sürülmeli mi? sorusunun cevabını merak edenler, yazımızın devamını okuyarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Devamını Oku... 09 Aralık 2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.