x
SAÇTA YAĞLANMA

SAÇTA YAĞLANMA

07 Haziran 2022

Saç bakımı denildiğinde, istenmeyen oluşumların başında gelen durumlardan biri saçlardaki aşırı yağlanmadır. Fizyolojik ve çevresel nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan saç yağlanması, günlük hayatta kişiyi rahatsız eden bir oluşumdur.

SAÇ YAĞLANMASININ NEDENLERİ

Saç derisindeki yağın kaynağı, deri altında bulunan yağ bezlerinin salgıladığı sebumdur. Bu yağ, aslında saçlı derisinin ph seviyesini düzenlemek ve cildi bakteri ve mikroplardan korumak adına oldukça önemlidir. Sebum, saç derisinin nemlendirilmesine ve derinin savunma sisteminin desteklenmesine katkı sağlamaktadır. Saçın ürettiği yağ miktarı, saç miktarı, hijyen alışkanlıkları ve diğer yaşam tarzı faktörlerine bağlı olarak değişebilir. Bazen bu doğal yağ, saçlarda, özellikle de kökte birikebilir. Bazı saç tipleri yağ birikmesine daha yatkındır. Bu durum 24 saatten daha kısa sürede gözle görülür bir seviyeye yükselebilir ve rahatsızlık verebilir.

  • Saç yağlanmasının en önemli sebeplerinin başında genetik özellikler gelmektedir. Özellikle düz saçlı kişilerin saçları daha çabuk yağlanır. Bunun nedeni, yağın saç tellerine daha çabuk şekilde ulaşmasıdır.
  • Yağlanmaya yol açan en yaygın nedenlerden birisi de yanlış ürün kullanımıdır. Saça uygun olmayan ürün kullanımları saç diplerindeki yağın artmasına sebebiyet verebilir.
  • Düzensiz beslenme ve aşırı yağlı yiyecekler, saçın yağlanmasına zemin hazırlayabilir.
  • Saçların aşırı sıcak suyla yıkanması, yağlanmaya sebebiyet verebilir.
  • Ellerimizle sürekli saçımızla oynamak, saçın yağlanma ihtimalinin güçlenmesine neden olabilmektedir.
  • Saçların çok sık yıkamak saçın yağlanmasına sebebiyet verebilir.
  • Saçların sürekli ışıl işleme tabi tutulması, saçın yağlanmasına neden olabilmektedir.
  • Saç yıkama işlemi sonrası, saçların iyi durulanmaması yağlanmanın artmasına etki edebilmektedir.
  • Hormonal değişim ve stresli dönemlerde, saçta yağlanma artış gösterebilmektedir.

YAĞLI SAÇLAR DÖKÜLÜR MÜ?

Doğru ürün ve bakım uygulanmaması yağlı saçların çok daha kuru, cansız ve güçsüz hele gelmesine neden olabilmektedir. Bu durum saçların dökülmesine zemin hazırlayan bir durum olarak karşımıza çıkabilmektedir.

YAĞLI SAÇLARLA NASIL MÜCADELE EDEBİLİRİZ?

  • Düzenli beslenmeye özen göstermeli, yiyecek tercihlerimiz arasında meyve ve sebze tüketimine önem vermeliyiz.
  • Saç kurutma makinası, düzleştirici ya da maşa gibi ısı veren cihazları mümkün olduğunca az kullanmalı ve saç diplerinden uzak tutmaya özen göstermelisiniz. Isıl işlemi saç diplerine doğru yapma, saç derisinin   terlemeye başlamasına ve daha fazla yağ üretmesine sebebiyet verebilir.
  • Saçınız için yağ dengesinin sağlanmasına katkı sağlayan uygun şampuan ve saç bakım ürünleri tercih etmeye dikkat ediniz.
  • Saçınızdaki yağ üretimini hızlandıracak hareketlerden olan, elinizi sürekli saçınıza götürme hareketiniz varsa bu hareketi kontrol altına almanızı tavsiye ederiz.
  • Ilık suyla banyo yapmaya özen göstermelisiniz. Böylelikle yıkama esnasında saçın kurumasına engel olarak saç derisinin daha fazla yağ üretmesini kontrol altına alabilirsiniz.
  • Şampuanı saç diplerine masaj yaparak uygulamanız ve bir iki dakika bekletmeniz yağ üretiminin azalmasına yardımcı olacaktır.
  • Saçlarınızı iyi durulayarak, saçta şampuan ya da krem artıklarının kalmadığına emin olmalısınız.
  • Saçlarınızı çok sık taramayarak, yağ bezelerinin aktif hale gelmesini önlemeye yardımcı olabilirsiniz.
  • Saç bakımınızı düzenli bir rutine oturtarak bu rutini sürekli hale getirmeye özen gösteriniz.
  • Haftada 2 kez Saç peelingi yaparak, saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine katkı sağlamanızı tavsiye ederiz.
Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Kış aylarının kendisini hissettirmeye başlayacağı bu dönemde, cildimiz kadar saçlarımızda kış ayına ait hava koşullarından etkilenebilmektedir. Bu dönemde özellikle rüzgâr ve soğuk havanın etkisiyle, saçlar cansız ve mat bir görünüm sergileyerek doğal görünümünden uzaklaşmaya başlayabilir.

Devamını Oku... 06 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kış mevsiminin gelmesi ve nem oranının azalması ile birlikte, yüzümüz, ellerimiz, dudaklarımız başta olmak üzere, vücudun tüm bölgelerinin soğuk hava şartlarından etkilenmemesine yardımcı olmak için, cilt bakımı ile ilgili ip uçları vermeye çalışacağız.

Devamını Oku... 26 Aralık 2022
CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt lekeleri cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu meydana gelen oluşumlardır. Melanin, gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir. Cilt lekelerinin başlıca nedenleri arasında güneş hasarı, hormonal değişiklikler, ilaçların yan etkileri, deride meydana gelen bazı cilt hastalıkları, yara izleri ile ciltte meydana gelen tahriş ve yıpranmaları sayabiliriz. 

Devamını Oku... 16 Aralık 2022
KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

Güneş kremi konusu ile ilgili akla gelen sorulardan biri, güneş kreminin kışın kullanılmasının gerekli olup olmadığına yönelik sorudur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş kremleri kışında sürülmeli mi? sorusunun cevabını merak edenler, yazımızın devamını okuyarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Devamını Oku... 09 Aralık 2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.