x
YAZA GİRERKEN SELÜLİTLERE DİKKAT!

YAZA GİRERKEN SELÜLİTLERE DİKKAT!

11 Mayıs 2022

Selülit, deri altı alanda birbirinden odacıklarla ayrılmış yağ toplanmalarının, deri yüzeyinde düzensizlikler ile kendini göstermesi olarak ifade edilebilir. Selülit, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri ve deri altı yağ dokusunu etkileyerek, portakal kabuğu görünümü olarak tanımlanan girintili çıkıntılı bir dokuya neden olmaktadır.

SELÜLİT OLUŞUMUNUN NEDENLERİ

GENETİK:Vücut yapısı, metabolizma hızı, deri altında yağ dağılım gibi selüliti etkileyen pek çok faktör, genlerle ilişkilidir.

YAŞ: İnsan vücudu yaş aldıkça esnekliğini ve sıkılığını kaybetmeye başlar. Cildin dış tabakası zayıflamaya ve incelmeye başlar. Ciltte sarkmalar gelişir. Bu durum, cildin altında depolanmış olan yağın yüzeye doğru itilmesine neden olur. Buna bağlı olarak, selülit oluşumuna zemin hazırlanmış olur.

HORMONLAR: Östrojen hormonunun, vücudun yağ depolaması üzerindeki etkisine bağlı olarak, kadın vücudu, selülit oluşumuna daha fazla yatkınlık göstermektedir.

FAZLA YAĞLAR: Vücuttaki yağ oranı ne kadar yüksekse, bu yağın dokularda birikerek göze batma ihtimali de o kadar yüksektir.

DÜZENSİZ BESLENME VE KONTROLSÜZ DİYET: Sık sık kilo alıp vermek, cildin gevşemesine neden olarak selülit gelişmesine sebebiyet verebilmektedir. Bununla birlikte özensiz beslenme ve yetersiz su tüketimi de selülit oluşumuna davetiye çıkarabilmektedir.

YAŞAM BİÇİMİ: Gün içinde çok az hareket etmek ve uyku düzenine dikkat etmemek, selülit oluşumunu tetikleyen önemli etkenler arasında sayılabilir.

CİNSİYET: Selülitin erkeklerden daha çok kadınları etkilemesinin ana nedeni, kadınların cilt yapısındaki farklılıktır. Cildi bir ağ gibi sararak destekleyen ve ona sıklık veren kolajen lifleri, kadın vücudunda yağ hücrelerinin toplanıp birikmesine daha müsait bir yapıdadır.

SELÜLİTİN DERECELERİ NELERDİR?

  • Birinci derece selülitlerde, portakal kabuğuna benzetilen inişli çıkışlı görüntü, cildin sıkışmasıyla belirgin hale gelir. Ayaktayken ve yatar vaziyette, selülit görüntüsü dikkat çekmez.
  • İkinci derece selülitler ise, uzun süre ayakta durulduğunda ve bacak üstüne atıldığında ciltte dikkat çekici bir görünüm alırlar. Sıkışan ciltte portakal yüzeyi tümsekleri oluşmaya başlar.
  • Üçüncü derece selülitler, otururken ve sıkıştığında değil, yatay pozisyonda belirgin olmaya başlar. Genelde bacakların uyluk bölümünde, karın, kol, basen ve kalça bölgesinde ortaya çıkar.

SELÜLİTİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  • Egzersiz yapmak: Egzersiz yapmak, selülitin daha az görünür hale gelmesine katkı sağlayarak, vücut yağının azaltılmasına yardımcı olur.
  • Kuru fırçalama yapmak ve masaj jelleri kullanmak: Duş öncesi yapılan kuru fırçalama ile selülit görünümünün azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Selülit görünümünün azalmasına katkı sağlayacak içeriklerle zenginleştirilmiş jeller ile selülit oluşumumu ve görünümüne karşı bakım desteği sağlayabilirsiniz.
  • Peeling yapmak: Vücut Peelingi yaparak, cildinizin daha pürüzsüz ve canlı görünüme kavuşmasına katkı sağlayabilirsiniz.
  • Yaşam tarzını değiştirmek: Beslenmenize özen göstererek, vücutta toksin ve yağ birikmesine neden olabilecek gıdalardan uzak durmaya ve su tüketiminizi arttırmaya özen gösteriniz.
  • Cilde iyi bakmak: Cilt bakımına özen göstermek ve güneş koruyucu ürün kullanmak, cildin daha yumuşak, sıkı ve elastik kalmasına yardımcı olacaktır. Unutmayalım! bakımlı bir cilt, selülit görünümünün azalmasına katkı sağlamanın em önemli yollarından biridir.
Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Kış aylarının kendisini hissettirmeye başlayacağı bu dönemde, cildimiz kadar saçlarımızda kış ayına ait hava koşullarından etkilenebilmektedir. Bu dönemde özellikle rüzgâr ve soğuk havanın etkisiyle, saçlar cansız ve mat bir görünüm sergileyerek doğal görünümünden uzaklaşmaya başlayabilir.

Devamını Oku... 06 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kış mevsiminin gelmesi ve nem oranının azalması ile birlikte, yüzümüz, ellerimiz, dudaklarımız başta olmak üzere, vücudun tüm bölgelerinin soğuk hava şartlarından etkilenmemesine yardımcı olmak için, cilt bakımı ile ilgili ip uçları vermeye çalışacağız.

Devamını Oku... 26 Aralık 2022
CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt lekeleri cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu meydana gelen oluşumlardır. Melanin, gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir. Cilt lekelerinin başlıca nedenleri arasında güneş hasarı, hormonal değişiklikler, ilaçların yan etkileri, deride meydana gelen bazı cilt hastalıkları, yara izleri ile ciltte meydana gelen tahriş ve yıpranmaları sayabiliriz. 

Devamını Oku... 16 Aralık 2022
KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

Güneş kremi konusu ile ilgili akla gelen sorulardan biri, güneş kreminin kışın kullanılmasının gerekli olup olmadığına yönelik sorudur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş kremleri kışında sürülmeli mi? sorusunun cevabını merak edenler, yazımızın devamını okuyarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Devamını Oku... 09 Aralık 2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.