Menü
AĞDA SÜRECİNDE CİLT BAKIMI VE BATIKLAR
18.05.2022

AĞDA SÜRECİNDE CİLT BAKIMI VE BATIKLAR

Bacakların pürüzsüz görünmesi kadınlar için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Bu konu kadar önemli olan bir konuda vücut güzelliğine gölge düşüren ve cildin pürüzsüz görünmesine engel teşkil eden batıklardır.

Batık Nasıl Oluşur?

Batık oluşumu yanlış ağda ve epilasyon yöntemlerinin kullanılması sonucu ortaya çıkabilir. Batıkların meydana gelmesinin sebeplerinden biride cilt yapısıdır. Bazı ciltler batık oluşumuna daha müsaitken, bazı vücutta batık hiç görülmeyebilir. Ev tipi epilasyon cihazları, tüylerin çıkış yönüne göre değil, her yöne doğru alırlar. Bu durum bacakların bazı bölgelerinde batık oluşmasına yol açabilir. Aynı şekilde sık sık jiletle tüy almak, kuru bacağa jilet uygulaması yapmak, ciltte minik kabartılar oluşmasına ve batıklara zemin hazırlayabilir.

Ağda Öncesi Cilt Bakımında Dikkat Edilecekler

Ağda sonrası cilt bakımı kadar ağda öncesinde de cildimiz için yapabileceğimiz bazı yaklaşımlar vardır. Özellikle ağda öncesinde cilde peeling uygulayarak derinlemesine bir temizlik yapmak, ağda sonrasında kıl köklerine istenmeyen maddelerin dolmasını ve kabartıların gelişmesini önlemenize yardımcı olacaktır. Özellikle jiletle yapılan alımlardan önce cildin yeterli bir şekilde nemlendirilmesi önerilmektedir.

Ağda Sonrası Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Ağda ile tüylerin temizliği sonrası kıl köklerinin açılması, kıl köklerinin ve cildin hassaslaşmasına sebebiyet verebilmektedir. Ağda sonrası ciltte kızarıklıklar, tahrişler ve soyulmalar görülebilir. Ciltte yaşanılan bu hassasiyetlerin yanı sıra, batık ve leke oluşumu ile birlikte özellikle koltuk altı ve bikini bölgesinde kararmalar kendini gösterebilir.

Ağda Sonrası Cilt Bakımında Yapılabilecekler

  • Ağda öncesinde tavsiye edilen peeling uygulamasını ağda sonrası cilt bakımında da tavsiye ediyoruz. Bu uygulama ile, ciltte ağda sonrası oluşan ölü derinin temizlenmesine yardımcı olurken ciltte oluşabilecek batık ve kabartıların önlenmesine katkı sağlayabilirsiniz.
  • Düzenli peeling uygulaması ile cildinizde meydana gelecek kararmaların ve renk eşitsizliklerinin önlenmesine destek vererek daha pürüzsüz bir cilt görünümüne zemin hazırlanmasına yardımcı olursunuz.
  • Ağda sonrasında cildin rahatlamasına ve yatışmasına yardımcı olan kişisel bakım ürünlerinden destek alabilirsiniz. Doğal yağlar, nemlendiriciler, balsam ve jel yapısındaki ürünler ile aloeveranın nemlendirici etkisinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede cildin kurumasına fırsat vermeden nem dengesine katkı sağlamış olursunuz.  
  • Özellikle ağda sonrası gelişebilen batık oluşumlarında peeling kadar etkili yöntemlerden biride kuru fırçalama yöntemidir.
  • Ağda sonrasında oluşan sivilcelerin sıkılmaması, kanatılmaması ve tırnakla yolunmaması gerekmektedir. Sivilcelerin kanatılması sivilcelerin içindeki irinin derinize yayılmasına, daha fazla ve büyük sivilcelerin oluşmasına neden olacaktır.
  • Tuzlu su ve havuz suyu kızarıkların artmasına sebebiyet verecektir.
  • Güneşe çıkılacaksa mutlakla güneş kremi sürülmenizi tavsiye ediyoruz.