Menü
İLKBAHAR GÜNEŞİ DEYİP GEÇMEYİN
05.04.2022

İLKBAHAR GÜNEŞİ DEYİP GEÇMEYİN

Bunaltıcı sıcaklara ya da iliklerinize kadar üşüten soğuklara maruz kalmadan dış ortamın tadını çıkarabileceğiniz ilkbahar ayları geldi. Nasıl ki kış aylarında kuruluk hissinin yanında kış güneşinin UV ışınlarına karşı cildimizi korumaya özen gösteriyorsak, aynı hassasiyeti ilkbahar güneşine karşı savunmasız olan cildimize göstermeye devam etmeliyiz.

Güneş Işınları Her Yerde

Güneş ışınlarına maruz kalmak için dışarı çıkmak şart değil. Camdan geçme özelliği sayesinde, cam kenarında olan bir kişinin cildine de ulaşabilen UVA ışınları güneş kaynaklı leke oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle güneşten korunma için alınacak önlemler ilkbahar döneminde de geçerli olmalıdır.

Her Daim Güneş Koruma

Bilimsel olarak yapılan çalışmalarda ozon tabakasının her geçen gün inceldiği ifade edilmektedir. Üstelik bahar aylarında havadaki yoğunluğun ince olmasından dolayı güneş ışınları cilde daha dik bir açıyla temas edebilir. Güneşten yansıyan ışınların insan vücudu üzerinde yılın her döneminde olumsuz etkilerinin olabileceğini unutmamak gerekmektedir. Bulutlu günlerde çevremiz aydınlıksa, etrafı ışık yakmadan görebiliyorsak güneş ışınları yeryüzüne ulaşıyor ve yararlı ışınları kadar zararlı ışınlarını da cildimize ulaştırıyor demektir. Tüm bu sebepler, bahar aylarında yılın diğer dönemlerinde olduğu gibi etkin bir güneş koruma ihtiyacı oluşturmaktadır.

Güneş Koruyucularımızı Ne Zaman Kullanalım

Güneş koruyucularımız olmadan güneşe direk maruz kalmak, cilt lekeleri, cilt yanıkları ve cilt kırışıklıklarına neden olabilmektedir. Özellikle güneşin etkisini hissettirmeye başladığı bu bahar ayında, güneş koruyucularımızı yanımızdan ayırmamak önemli bir davranış olacaktır. Bahar aylarında, sadece dış ortamda değil, arabanın içinde, ofiste, pencere kenarında balkonda güneş koruyucu kullanımı büyük önem taşımaktadır.

Hangi Saatlerde Güneşin Keyfini Çıkaralım

Güneşe karşı oturma ve bahar güneşinin keyfini çıkarmak için sabah 7.00 dan 11.00 e, öğleden sonra ise 16.00 itibari ile bahar güneşinden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.