Menü
DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?
24.03.2023

DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

Cilt bakım rutininin ilk ve en önemli aşamalarından birini oluşturan cilt temizliği, aydınlık ve canlı bir cilt görünümü için vazgeçilmemesi gereken bir bakım rutinidir. Gün geçtikçe derecesini arttıran olumsuz çevre koşulları, hava kirliliği, UV ışınları ve yaş almaya bağlı etkenlerle birlikte cildin temizlenmesi daha fazla önem taşımaya başlamaktadır. Cildin gerçekten temizlendiğinden emin olmamıza yardımcı olması için ihtiyaç duyulan cilt temizliği olarak ifade edebileceğimiz “derinlemesine cilt temizliği” ile ilgili merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Derinlemesine Cilt Temizliği Neden Önemli?

Çeşitli etkenlere maruz kalan cilt yeterli düzeyde temizlenmediği taktirde, süreç içerisinde ciltte ton eşitsizlikleri, cilt lekeleri, kırışıklık, akne, yağ dengesinin bozulması, kızarıklık, pullanma gibi istenmeyen cilt oluşumlarında artış gözlemlenebilmektedir.

Derinlemesine Cilt Temizliğinin Püf Noktaları?

  • Cildinizi temizlemek için seçmiş olduğunuz ürün, cildinizin doğal nem ve yağ dengesini korumaya destek verecek bir içeriğe sahip olmalıdır.
  • Cilt tipiniz ne olursa olsun sabah ve akşam günde 2 kez cilt temizliği yapılmasına özen gösterilmelidir.
  • Ürün seçerken güvendiğiniz ve cildinize uygun içerikleri barındıran ürünleri seçiniz.
  • Cilt temizliği sırasında en önemli yardımcınız olan suyu, ılık olarak tercih etmeniz, temizleyici olarak kullandığınız ürününüzün, cildinizi daha kolay temizlemesine katkı sağlayacaktır.

Temizlikte Jel Temizleyicilerin Önemi

Jel temizleyiciler, hafif yapıları ile tüm cilt tipleri için, kurutmadan ve hassasiyet oluşturmadan temizlik yapılmasına yardımcı olan bakım ürünleridir. Yüz temizleme jellerinin desteği ile cilt üzerinde gün boyu biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarının derinlemesine temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Tonik Desteğini Atlamayın

Tonikler cilt temizliği için özel üretilen losyonlardır. İçeriğinde cildi temizleyici, cildi arındırıcı özelliklere sahip seçilmiş bileşikler vardır. Tonikler gün boyu kirlenen ve yağlanan cildi temizlemek, dezenfekte etmek için kullanılırlar. Temizliğin ilk adımından sonra ikinci adım olarak gözeneklerde kalan kirleri silip süpürülmesine yardımcı olurlar.

Yeni Nesil Cilt Temizleme Ürünleri

İçerisinde amino asit ile cilde yararlı vitamin ve ekstraktlar içeren, yüz temizleme jelinin yanı sıra temizleme yağı ve temizleme suyu görevi üstlenen yeni nesil temizleme ürünleri ile, makyaj temizliği dahil, cildinizin ihtiyacı olan günlük temizliğine destek verebilirsiniz.  

Derinlemesine Temizlikte Gözenekler Ön Planda

Derinlemesine cilt temizliğinde gözeneklerin temizliği oldukça önemli bir yer tutar. Bunu bağlı olarak derinlemesine cilt temizliğinde haftalık rutininizde maske ve peeling uygulamalarını düzenli olarak uygulamayı unutmayınız.

Temiz Gözenekler İçin Makyaj Temizliği Şart

Gözeneklerin tıkanmasının en önemli nedenlerinden birisi ciltten yeterince temizlenmeyen makyaj kalıntılarıdır. Cildinize uygun ürünlerle özellikle yatmadan önce cildinizden tüm makyaj kalıntılarını uzaklaştırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu uygulama için temizleme jelleri, tonik, makyaj temizleme suları, temizleme sütü ve zenginleştirilmiş içerikleri ile yeni nesil temizleme ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Günlük Rutinler Derinlemesine Temizlik için Yeterli Gelmez

Günlük bakım rutinleri ile, cildin makyajdan, toz ve kirden arındırılması derinlemesine temizlik için yeterli değildir. Haftanın belirli günlerinde yapacağınız maske ve peeling uygulamaları ile gözeneklerin temizliğine destek vererek, cildin ölü hücrelerden kurtulmasına ve siyah nokta gibi oluşumların önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.