Menü
GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINA DAİR MERAK EDİLENLER
05.05.2022

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINA DAİR MERAK EDİLENLER

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANMANIN ÖNEMİ

Güneşin zararlı ışınlarının olumsuz etkileri kısa vadede fark edilmese bile uzun vadede cildimiz için olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Güneşin bu zararlı etkilerinden cildimizi korumanın en etkin yolu, yaz kış güneş kremi kullanılması ile mümkün olabilmektedir.     

GÜNEŞ KREMİNİZ CİLT BAKIMI RUTİNİNİZİN VAZGEÇİLMEZİ OLSUN

Günlük cilt bakım rutinimizde bir hayli önemli yeri olan nemlendiriciler kadar vazgeçilmez olması gereken diğer bir ürün ise, güneş koruyucu kremlerdir.  Cildin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olan güneş koruyucu ürünler, istenmeyen cilt oluşumlarının önüne geçilmesinin yanı sıra cilt yapısının desteklenmesine de katkı sağlamaktadırlar.  

GÜN İÇİNDE GÜNEŞ KORUYUCUNUZU YENİLEYİN

Günün içinde terleyen ve dış etkenlere maruz kalan cildinize uyguladığınız güneş koruyucunun etkisinde azalma meydana gelebilir. Bu nedenle 2, 3 saatte bir güneş koruyucunuzu tazelemenizi öneriyoruz.

MAKYAJ BAZI OLARAK GÜNEŞ KREMİ

Fondöten, kapatıcı gibi ürünler, Spf içeriğine sahip olsalar dahi cildi güneş ışınlarına karşı tam olarak koruyamazlar. Bu nedenle makyajınıza başlamadan önce nemlendiricinizle birlikte güneş koruyucunuzu da uygulamayı unutmayınız.

GÜNEŞ KORUYUCULAR SADECE YÜZ İÇİN DEĞİLDİR

Güneş koruyucu kullanırken, kullanım için belirlediğimiz tek bölge yüzünüz olmamalıdır. Boynunuz, kulak bölgeniz ve dekolte bölgeniz de güneşten etkilenen bölgeler oldukları için, bu bölgelere, güneş koruyucu uygulamaya özen göstermeniz gerekmektedir.     

GÜNEŞ KREMİ SADECE YAZIN MI KULLANLIR?

Güneşin zararlı ışınları sadece yazın değil, diğer mevsimlerde de cildinize etki etmektedir. Bu nedenle yazın raflardan indirdiğiniz güneş kremlerinizi, yaz kış demeden 4 mevsim çantanız da taşımayı alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederiz.

GÜNEŞ KREMLERİNİN FAKTÖRÜ ÖNEMLİDİR

Güneş koruyucu kremlerin faktörleri, cildin UVA ve UVB ışınlarına karşı korunması açısından büyük önem arz etmektedir. Spf değeri 30 ve üstü olanlar, koruyuculuk açısından istenen etkinliği gösterebilmektedir.

GÜNEŞ KORUYUCULAR SUYA DAYANIKLI OLMALIDIR

Bu durum, özellikle yüzme ve terleme ile birlikte cilde sürülen güneş koruyucunun ciltten uzaklaşmaması için gerekli olan bir durumdur. Özellikle, deniz ve havuza girildiğinde, kullanılan güneş koruyucunun ciltten akmadan kalması, cildin güneşten korunması adına önemli bir ürün özelliği olarak tercih edilmesi gereken bir farklılıktır.

ÜRÜN SU BAZLI OLMALIDIR

Özellikle, akne oluşumuna zemin hazırlamaması için, su bazlı ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

GÜNEŞ KREMİ HER YAŞ İÇİN KULLANILMALI

Güneşin zararlı etkileri, her yaş grubunu olumsuz etkileyebilmektedir. Sıcak yaz aylarında daha da artış gösteren bu etki, daha tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Bu nedenden dolayı, yetişkinler olarak kendimize gösterdiğimiz özenin daha fazlasını, bebek dahil tüm yaş grubundaki çocuklarımıza göstererek, onların cildine uygun geliştirilmiş güneş koruyucu ürünlerden faydalanabiliriz.  

TÜM CİLT TİPLERİ GÜNEŞ KORUYUCU KULLANMALI

Güneş koruyucu ürünlere, sadece açık renkli ya da güneşe karşı hassas ciltler değil, her cilt tipi ihtiyaç duymaktadır.

GÜNEŞE ÇIKMADAN EN AZ 20 DAKİKA ÖNCE SÜRÜLMELİDİR

Güneş kremleri, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce sürülmelidir ki, ciltte tam olarak emilimi sağlanabilsin ve cildin korunmasına yardımcı olabilsin.   

GÜNEŞ KORUYUCU İÇİN GÜNEŞİN ÇIKMASINI BEKLEMEYİN

Güneş koruyucu kullanmak için, güneşin bulutların arasından çıkmasını beklemeye gerek yok. Eğer ışık varsa, cilde zarar verebilecek ışınlarda var demektir. Bu nedenle havanın kapalı olduğu dönemlerde, hatta evdeyken bile güneş kremi kullanımını öneriyoruz.