SAÇTA KEPEKLENME

SAÇTA KEPEKLENME

18 Şubat 2022

Kepek hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen, beyaz ve gri cilt pullarının saç derisinde ya da saçın üzerinde görünmesine neden olan, yaygın bir oluşumdur. Yapılan çalışmalar, kepeğin toplumda görünme oranının %50 olduğunu gösterir. Farklı bir şekilde ifade edersek her iki kişiden birinde kepek oluşumu görülebilmektedir.

Kepek Neden Oluşur?  

Cilt kendisini sürekli olarak yenilemektedir. Başka bir ifadeyle altta yeni hücreler oluştukça, üstteki ölü hücrelerde dışarı atılır. Normalde, ölü hücreler yıkanırken su ile dökülür ve gözle görülmez. Fakat herhangi bir nedenden dolayı ölü derilerin saç köklerinde birikmesi kepek oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Mevsim değişikliği, cilt rahatsızlıkları, yağ dengesinin bozulması, yanlış ürün kullanımları, genetik nedenler gibi birçok etkene bağlı gelişen kepek oluşumuna;

  • Seboreik dermatit
  • Düşük bağışıklık sistemi
  • Yetersiz beslenme
  • Ani sıcaklık değişimleri
  • Aşırı kuru veya aşırı yağlı cilt
  • Yoğun stres faktörü
  • Gibi etkenlerde zemin hazırlayabilmektedir.

Kepek ile ilgili Neler Yapabiliriz?

Kepek oluşumuna karşı bakım desteği sunmak için uygun aktifler içeren doğru bir şampuan seçimi önemlidir. Bu şampuanı destekleyen diğer saç bakım ürünleriyle yapılan düzenli saç bakımı ile kepek oluşumunun önlenmesine ve kontrol altına alınmasına yardımcı olabilirsiniz. Bununla birlikte;

  • Saçlarınızı haftada 3 kez yıkmanız yeterli olup, sık duş alma ihtiyacı duyuyorsanız saçlarınız dışında sadece vücudunuzu yıkayabilirsiniz.
  • Stres kepeklenmenin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Stresli anlarda öfke kontrolünü sağlamaya çalışarak endişe düzeyinizi düşürmeye çalışın.
  • Saçlarınızı gün aşırı taramaya özen gösterin.
  • Güneş ışığının kepek oluşumuna olumlu etkilerinden dolayı uygun saatlerde kafa derinizin güneş almasına zemin hazırlayın.
  • Saçların yıkanması esnasında sabun ve şampuan kalıntılarını yok etmek için iyice duruladığınızdan emin olunuz.
  • Saç için tercih ettiğiniz ürünlerin seçiminde dikkatli dikkatli davranın.
  • Saçların hava almasına olanak sağlayınız.
  • Yeterli miktarda su içiniz.
  • Dengeli beslenmeye özen gösteriniz.
  • Egzersiz ve spora önem veriniz.
  • Isıl işlemlerden sakınmaya çalışınız.
  • Cilt için kullanımının yanı sıra saç ve saç derisine olumlu etkileri ile bilinen hindistan cevizi yağını kepeğe karşı bakım desteğinde kullanabilirsiniz. Saç derisine duştan 1 saat önce yapılacak masaj sonrası ılık su ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.
Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

Gözenekler cildin nefes almasına ve nemli kalmasına yardımcı olan küçük kanallardır. Ancak gözeneklerin girintili yapıları, makyaj, kir ve biriken toksinler sebebiyle zamanla görünür hale gelmeye başlayabilir.

Devamını Oku... 18 Mayıs 2023
İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Birçok kişi tarafından çok sevilen ilkbahar mevsiminin gelmesi, kış aylarının soğuk ve çetin geçen günlerinin ardından kendini yenilemek isteyen saçlarımız için özel bir önem taşımaktadır. Peki bu güzel bahar aylarında saçlarımız için neler yapabiliriz? Şimdi, sizler için derlediğimiz bahar ayına yönelik saç bakım tüyolarına birlikte göz atalım.

Devamını Oku... 19 Nisan 2023
İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kışın zorlu geçen hava şartlarından sonra, cildiniz canlılığını kaybederek yorgun düşmüş olabilir. Soğuk havaların ve ağır kış şatlarının cilde kaybettirmiş olduğu nem ve canlılığı ilkbahara girerken yeniden yakalamak için neler yapabiliriz? Gelin bu sorunun cevabını bulmak için sizler için hazırladığımız yazıyı birlikte okuyalım.

Devamını Oku... 14 Nisan 2023
DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

Cilt bakım rutininin ilk ve en önemli aşamalarından birini oluşturan cilt temizliği, aydınlık ve canlı bir cilt görünümü için vazgeçilmemesi gereken bir bakım rutinidir. Gün geçtikçe derecesini arttıran olumsuz çevre koşulları, hava kirliliği, UV ışınları ve yaş almaya bağlı etkenlerle birlikte cildin temizlenmesi daha fazla önem taşımaya başlamaktadır. Cildin gerçekten temizlendiğinden emin olmamıza yardımcı olması için ihtiyaç duyulan cilt temizliği olarak ifade edebileceğimiz “derinlemesine cilt temizliği” ile ilgili merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Devamını Oku... 24 Mart 2023
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.