Menü
KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI
06.01.2023

KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Kış aylarının kendisini hissettirmeye başlayacağı bu dönemde, cildimiz kadar saçlarımızda kış ayına ait hava koşullarından etkilenebilmektedir. Bu dönemde özellikle rüzgâr ve soğuk havanın etkisiyle, saçlar cansız ve mat bir görünüm sergileyerek doğal görünümünden uzaklaşmaya başlayabilir.

Kışın Saç Bakımının Önemi

Soğuk ve rüzgârlı havalar bütün saç tipleri için istenmeyen durumlara sebebiyet verebilmektedir. Saçlara yeterli özen gösterilmediği taktirde, mevsim koşullarının da etkisiyle nem dengesi bozulan saçların daha kırılgan, kuru ve cansız bir görünümüne kavuşması doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkabilmektedir.

SIRA YAPILABİLECEKLERDE!

  • Saçları Nemsiz Bırakmayın

Kış aylarının sert geçen hava şartlarına bağlı olarak saçlar doğal nem dengelerini korumakta zorlanırlar. Bu durum saçların kuruma eğilimi göstermesine neden olmakla birlikte, bu eğilim saç telleri ve derisinde istenmeyen oluşumlara sebebiyet verebilir. Bu nedenle saçlarımız için kullandığımız şampuanların yanı sıra, saç bakım yağları ve kremleri ile saçlarınızın nem dengesinin korunmasına katkı sağlamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Haftalık Bakımda Maske Desteği

Kış aylarında saçların kuruluk ve buna bağlı yaşayabileceği olumsuz durumlara yönelik bakım desteğini zenginleştirmek amacıyla, saçların doğal nem dengesine verdiği destekle daha yumuşak bir saç yapısının oluşmasına yardımcı olmayı hedefleyen saç maskelerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Kışın Saç Bakım Yağları Önemli

İçerinde doğal yağları barındıran saç bakım yağları, kış ayının saçlardaki kurutucu etkisinden uzaklaşmanıza yardım eden etkili bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Duş sonrası ve gün içinde temiz saçlara uygulayacağınız durulanma gerektirmeyen saç bakım yağları ile, saçlarınızın doğal nem dengesine katkı sağlayabilirsiniz.

  • Saçlarınızı Tararken Özenli Davranın

Saçların taranması sırasında plastik saç tarakları yerine doğal kıl yapısı bulunan fırçaları kullanmanızı öneriyoruz.

  • Saçlarınız İçin Ilık Su!

Saçlarınızı yıkarken saçlardaki kuruluğun ve yıpranmanın artışına neden olabilecek düzeyde aşırı sıcak su kullanımından kaçınınız.

  • Rüzgârlı Havalarda Bere

Kış aylarında havadaki nemin azalmasına rüzgarında etkisi eklenince saçlarda daha fazla kuruma ve yıpranma meydana gelebilmektedir. Bunun önüne geçilmesine katkı sağlamak için saçlara bere takmak sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

  • Islak Saçla Soğuk Hava Çıkmayın

Islak saçın soğuk ve rüzgârlı havayla teması, saçların daha kırılgan ve cansız bir yapı sergilemesine neden olabilmektedir. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce saçların tamamen kuruduğundan emin olmanızı öneriyoruz.

  • Isıl İşlem Kullanımını Azaltın

Soğuk havalarda hasar oluşumuna daha fazla eğilim içerisine giren saç telleri için, ısıl işlemler nem kaybının artmasına sebebiyet vererek bu olumsuz durumu dahada arttırabilmektedir. Bu nedenle ısıl işlemleri kullanma sıklığımızı mümkün mertebe minimum düzeyde tutmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Susuz Kalmamaya Çalışın!

Saçların daha parlak ve ışıltılı görünmesine katkı sağlayan en önemli desteklerden biri de günlük yeterli miktarda su tüketimidir. Yeterli su tüketimi ile sağladığımız içten destekle, saçların doğal nem dengesi için yaptığımız dışardan desteğe güçlü bir katkı sağlamış olursunuz.