Menü
YAZ İÇİN SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ
28.06.2022

YAZ İÇİN SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ

Yaz ayları geldiğinde, cildimiz gibi saçlarımız da ayrı bir özen istemektedir. Çünkü güneşin altında çok uzun süre kalmak saçlarımızın kurumasına, kırılmasına ve yıpranmasına kadar birçok istenmeyen duruma sebebiyet verebilmektedir. Güneş ışınlarının zararlı UV ışınlarının yanı sıra, deniz ve havuz suyu da parlak ve kolay şekil alan saçların yıpranarak, mat ve inatçı bir yapıya dönüşmesine zemin hazırlayabilmektedir. Boyalı saçlar başta olmak üzere, saçların gövdesinde yanmaya neden olabilen UV ışınları, saçların kurumasına, renginin soluklaşmasına ve daha kolay elektriklenmesine sebebiyet verebilmektedir.

YAZIN SAÇ BAKIMI NEDEN ÖNEMLİ

Yaz aylarının enerji ve canlılık veren güneş ışınları, gerekli önlemler alınmadığı taktirde, saçlar için istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilmektedir. Güneşin zararlı ultraviyole ışınları, deniz ve havuz suyu ile bir araya gelerek saç yapısının değişmesine neden olabilir. Bu nedenle saçlar için yaza özel bakım büyük önem taşımaktadır.

YAZ AYLARINDA SAÇ BAKIMINDA PÜF NOKTALAR

  • Saçlarınızı Nemsiz Bırakmayın: Yaz aylarında, güneş, aşırı sıcak ve nem saç diplerine zarar verebilmektedir. Bu durum saçlarda dökülme ve kırık oluşumu gibi istenmeyen durumların artışına neden olabilmektedir. Bu tür istenmeyen oluşumların önlenmesine yardımcı olabilmek için, saçların daha fazla nemlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Saçlarınızdaki nem oranını arttırmak için, deniz sonrasında saç spreyleri, duş sonrasında bakım yağları ve kremleri ile saçlarınızın nem dengesine destek verirken, saçların güneş ışınlarından korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Şampuan Seçimine Önem Verin: Özellikle yaz aylarında saçlarınızı dış etkenlere karşı koruyan ve doğal nem dengesine katkı sağlayan içeriklere sahip şampuanları tercih ederek, daha güçlü ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

  • Düzenli Olarak Saç Maskelerinden Destek Alın: Özellikle saçların doğal nem dengesine destek veren ve yıpranmış saçların eski doğallığına katkı sağlayan keratin içerikli maskelerden faydalanabilirsiniz.
  • Durulanmayan Saç Bakım Yağları: İçerik olarak saçlarınızın doğal nem dengesine destek veren ve durulanmadan saçınızda kalarak desteğini gün boyu sürdüren saç bakım yağları ile, saçlarınızı çevresel koşullara karşı korurken daha yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Saç Tellerinizi Güneşten Koruyun: Dışarıda çok uzun süre zaman geçirecekseniz, geniş kenarlı bir şapka takabilirsiniz. Bu sekil de saç tellerinizin yanmasını engellemenin yanı sıra, saç derinizi ve yüzünüzü de güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Deniz ve Havuz Suyunu Durulayın: Tuzlu deniz suyu ve kimyasallar barındıran havuz suyunu mutlaka saçlarınızdan durulamanız gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında kum, tuz ve güneş ışınlarının yıpratıcı etkisinden korunmak için mutlaka havuz ve deniz sonrası duş almalı, duş sırasında saç peelingi ve sonrasında saç bakım yağları ile saçlarınızı desteklemelisiniz.
  • Saçlarınızı Sıcak Su ile Yıkamayınız: Özellikle, güneşin, denizin ve havuzun saçlarda meydana getirebileceği olumsuz etkilerin azalmasına yardımcı olmak, saçların canlı ve parlak görünümünü muhafaza etmek ve yıpranan saçların eski doğallığına kavuşmasına katkı sağlamak için seçtiğiniz şampuanla saçınızı yıkarken, aşırı sıcak sudan kaçınmaya özen gösteriniz. Çünkü sıcak su, yaz mevsiminde yıpranmaya meyilli olan saçların daha fazla yıpranmasına neden olabilmektedir.

  • Isıl İşlemleri Azaltın: Aşırı sıcak hava saçların daha fazla kurumasına, kırılmaya meyil göstermesine ve mat bir görünüm almasına neden olabilmektedir. Hava sıcaklığının ve havadaki nem oranının maksimumda olduğu yaz aylarında kurutma makinası gibi ısıl işlemlerden uzak durmaya gayret ediniz.
  • Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin, Bol Su İçin: Yazın saçları desteklemek için sadece dışarıdan katkı sağlamak yeterli gelmemektedir.  Daha canlı ve parlak saçlar için düzenli ve sağlıklı beslenme ile birlikte, yeterli miktarda su tüketimi büyük önem arz etmektedir.