Menü
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ
27.01.2023

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMESİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

SAÇ DÖKÜLME NEDENLERİ

  • Genetik nedenlere bağlı dökülme.
  • Mevsim geçişlerine bağlı dökülme.
  • Demir eksikliğine bağlı dökülme.
  • Hormonal bozukluklara bağlı dökülme.
  • Yetersiz beslenmeye bağlı dökülme.
  • Yoğun strese bağlı saç dökülmesi.
  • Hamilelik sonrası yaşanan saç dökülmeleri.
  • İlaç ve tedavilere bağlı yaşanan saç dökülmeleri.
  • Saç derisinde yaşanan cilt oluşumlarına bağlı saç dökülmeleri.
  • Saç bakımına özen göstermemeye ve yanlış ürün kullanımı sonucu gelişen saç dökülmeleri.

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

1. SAÇ TONİĞİ UYGULAMASI

Saçlarınızın canlı ve parlak görünümüne destek vermek için özel formülleri ve zengin içerikleriyle saç bakım rutininize pratik bir başlangıç yapabilirsiniz.

 

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Saç dökülmelerini önlemeye ve yeni saç oluşumuna verdiği olumlu katkının araştırmalarla kanıtlandığı baicapilin desteğiyle, saç dökülmelerine yönelik bakıma yardımcı olun. Hafif nemli saçınıza, avuç içerisine aldığınız bir miktar ürünü, saç köklerinden uçlarına doğru masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

2. ŞAMPUANLAMA ÖNCESİ PEELİNG DESTEĞİ

Saç bakım rutinlerinde duş ve duş sonrası aşamalar önemli bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Duş öncesi saç peelingi kullanarak, saçlarda biriken yağın ve kirlerin güçlü bir şekilde arındırılarak saç diplerindeki tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine yardım etmiş olursunuz. Bu şekilde saç dökülmesine yönelik bakıma katkı sağlayabilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Hafif ıslatılmış saç ve saç diplerine 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulayınız. Uygulama sonrası saçlarınızı durulayabilirsiniz. Haftada 2 kez kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

3. ŞAMPUANLAMA

Şampuanlama, saçların temizlenmesinin yanı sıra saçın doğal nem dengesine ve beslenmesine katkı sağlayarak dökülme karşıtı bakıma yardımcı olur.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Kafeinli şampuanı, 2 dakika boyunca hafif nemli saça, saç köklerine masaj yaparak uyguladıktan sonra durulayabilirsiniz.

Ilık su ile saçı derisini ıslatınız. Avcunuza bir miktar şampuan alarak saçınızı sürünüz. Parmak uçları ile saçlı deriye masaj yaptıktan sonra durulayabilirsiniz.

4. SAÇ BAKIM YAĞI

Saç bakım yağları multifonksiyonel özellikleri ile şampuanlama işlemi sonrası kritik bir noktada bulunmaktadır. Şampuanlama işlemi sonrasında kullanılan bu ürünler sadece saçın yumuşamasına yardımcı olmakla kalmaz, zengin içerikleri ve durulama gerektirmeyen yapılarıyla dökülme karşıtı bakıma katkı sağlar.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Saç dökülmelerine yönelik bakımda önemli aktiflerin başında gelen Baicapil ve Capixyl aktifleri ile güçlendirilmiş içeriği ve durulama gerektirmeyen yapısıyla Boom Butter Plus saç bakım yağını temiz saça masaj yoluyla kökten uca doğru uygulayınız

5. SAÇ SPREYİ

Saç bakım spreyleri zengin içerikleri ve pratik kullanımları ile saçların ihtiyacı olan bakım desteğine yardımcı olarak dökülmeye yönelik saç bakım rutinine katkı sağlarlar.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Saçlarınıza 15-20 cm uzaktan püskürterek ihtiyacınız olan her an kullanım sağlayabilirsiniz. Uygulama sonrası durulama gerektirmez.

6. SAÇ MASKESİ

Saç bakım rutininize haftalık olarak ekleyebileceğiniz önemli aşamalardan biri de saç maskesi uygulamalarıdır. Özel formüllerle geliştirilen saç maskeleri ile saç dökülmelerine yönelik daha yoğun ve etkin bir bakım sağlayabilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Saç mayonezi, içerik özellikleri ile yıpranmış saçlara destek vererek saçların beslenmesine ve dökülme karşıtı bakıma destek vermeye yardımcı olur. Ürünü Nemli saça masaj yaparak uygulayınız. Saçlarınızı hava almayacak şekilde sarıp 25 dakika bekleyiniz. Sıcağa yakın ılık su ile durulayıp fön çekiniz. İlk 2 hafta haftada 2, sonrasında haftada 1 uygulanmasını tavsiye ediyoruz.