Menü
VÜCUT BAKIMINDA PEELİNGİN YERİ
23.09.2022

VÜCUT BAKIMINDA PEELİNGİN YERİ

Her insanın cilt yapısı bir diğerinden farklıdır. Bu farklılık hangi düzeyde olursa olsun, cilt bakımının en önemli aşaması olan cilt temizliği, her cilt yapısı için önemli bir adımı oluşturmaktadır. Etkin bir cilt temizliği ve bakımı ile cildin kir ve yağdan derinlemesine temizliği, istenmeyen cilt oluşumlarının önlenmesi için önemli bir cilt bakım aşamasını oluşturmaktadır.

Vücut Peelingi Nedir?

Vücut peeling uygulaması, derinin üst tabakasının nazik bir şekilde soyularak ölü derilerden arındırılması işlemidir. Derinin üst tabakası, güneşten ve çevresel koşullardan ilk etkilenen bölge olduğu için, vücudun ilk kirlenen ve temizlenerek daha canlı bir görünüme ulaşması adına peeling uygulamasına ihtiyaç duyan bir bölgedir.

Vücut Peelingi Neden Önemli?

Vücut peelingleri, içerik ve yapı özelliklerinin desteği sayesinde, cilt yüzeyinin derinlemesine arındırılmasının yanı sıra, cildin beslenmesine katkı sağlamak için geliştirilmiş ürünlerdir. Vücut peelingleri, cildin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olurken, pürüzsüz, temiz ve daha parlak bir cilt görünümüne kavuşulmasına destek verir.

Vücut Peelingi Ne İşe Yarar?

  • Peeling uygulamaları, cilde sağladığı faydaları açısından geniş bir perspektif sunmaktadır. Öne çıkan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
  • Selülit, çatlak, leke ve batık gibi istenmeyen oluşumlara karşı bakım desteği sunar.
  • Cilt yapısının güçlenmesine yardımcı olur.
  • Cilt yüzeyinin derinlemesine temizlenmesine olanak sunar.
  • Cildin daha pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşmasına zemin hazırlar.
  • Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.
  • Düzenli yapılan vücut peelingi, nemlendirici ve cilt bakım yağları gibi ürünlerin daha kolay emilmesine destek verir.
  • Gözeneklerin sıkılaşmasına ve ince çizgi görünümünün azalmasına yardımcı olur.

Vücut Peelingi Nasıl Uygulanır?

Vücut peelingleri, yüz ve tüm vücuda uygulanabilen içeriklerle desteklenmiş ürünleridir. Duştan çıkmadan kısa bir süre önce, tüm cilde nazik hareketlerle masaj yoluyla uygulanabilen vücut peelinglerini haftada 2 kez uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Peeling uygulamasını yaparken ayaklarınızdan yukarı doğru bir uygulama yapmanızı tavsiye ediyoruz.  Bacak bölgenizde batıklar mevcutsa birkaç dakika bu bölgelere ekstra bir vakit ayırmanızı öneririz.

Vücut Peelingi Uyguladıktan Sonra Neler Yapmalıyız?

Duş esnasında ıslak cilde uygulanan peeling sonrası cildi nazik hareketlerle durulayınız. Cildiniz hafif nemliyken, yatışmasına ve güçlenmesine yardımcı olan bir nemlendirici ürünle cildinizi nemlendiriniz. Özellikle nemlendirici bakım desteği için hyaluronik asit içerikli ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.