x
GÖZ ÇEVRESİNDE İSTENMEYEN OLUŞUMLAR

GÖZ ÇEVRESİNDE İSTENMEYEN OLUŞUMLAR

23 Haziran 2022

Cilt bakım rutininin temel adımlarını her gün özenli bir şekilde yapmaya çalışırken, aynı hassasiyeti göz altı ve çevresi içinde gösteriyor musunuz?

Göz çevresinin, cildin geri kalanına kıyasla çok daha ince ve hassas bir yapıya sahip olduğunu ve cilt üzerinde gelişebilecek olumsuz durumların en çok etkilediği bölgelerin başında geldiğini hatırlatarak, bu haftaki yazımızı kaleme alıyoruz.

Göz Çevresinde Estetik Kaygıya Yol Açan Oluşumlar

Gözler, yüzün çok küçük bir bölümünü kapsıyor olsa da görünümün üzerinde ki etkisi oldukça fazladır. Canlı ve pürüzsüz bir göz çevresinin bakışlara yansıttığı pozitif enerji, çok daha genç bir görünüm sergilememize imkân tanırken, koyu halka, şiş ve kırışık bir görünüme sahip bir göz çevresi daha yaşlı ve yorgun bir görünüme sebebiyet verebilmektedir.

Göz Altı Morluğu

Göz altı morluğu, göz çevresindeki deri dokusunun cildin geri kalanına göre, daha koyu bir renge sahip olmasını ifade etmektedir. Göz kapaklarında görülebilen bu durum genel olarak göz altında daha belirgin bir şekilde görüldüğü için, göz çevresi koyu halka görünümü şeklinde de ifade edilebilmektedir.

GÖZ ALTI MORLUKLARININ NEDENLERİ ARASINDA;

  • Yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği
  • Genetik faktörler
  • Yaş almak
  • Uykusuzluk
  • Yorgunluk
  • Güneş ışınları ve çevresel faktörler
  • Alerjiler
  • Yanlış kozmetik ürün kullanımı sayılabilir.

Göz Altı Morluklarında Temel Yaklaşımlar

Göz altı morluklarının altında yatan kişiye özel sebepler değerlendirildikten sonra medikal ve kozmetik desteklerden yararlanarak farkı destekler sunulabilmektedir. Bu uygulamaların yanı sıra evde özellikle;

  • Düzenli göz çevresi bakımı
  • Kaliteli uyku
  • Yeterli su tüketimi
  • Düzenli beslenme konularına özen gösterterek, medikal ve cilt bakımı ile verdiğiniz desteklere yardımcı olabilirsiniz.

Göz Altı Torbaları

Cilt, yaşlanma başta olmak üzere farklı nedenlerden dolayı esnek yapısını kaybedebilir. Özellikle 20 yaşlardan itibaren her yıl bir miktar kolajen kaybı yaşanmaya başlar. Cilde esneklik kazandırmada önemli bir katkısı olan bu proteinin kaybıyla, cilt elastikiyet yapısını yitirmeye başlar. Kaslar zayıflar ve göz çevresinde torbalar oluşmaya başlar.

Göz Altı Torbaları Neden Oluşur?

Göz altı torbalarının başlıca nedeni arasında genetik nedenler gelmektedir. Yaşlanma, düzensiz uyku ve yanlış beslenme alışkanlıkları, yetersiz su tüketimi ve yorgunluk göz altı torbalarına zemin hazırlayan en önemli etkenler arasında sayılabilir.  Bunun yanı sıra aşırı tuz tüketimi, çeşitli alerjiler ve stres gibi nedenlerde göz altı morluk görünümüne sebebiyet verebilmektedir.

Göz Altı Torbaları ile Temel Yaklaşımlar

Göz altı torbaları ile ilgili atmamız gereken en önemli adımlardan biri yaşam tarzımızda, uyku, su tüketimi, egzersiz, beslenme alışkanlıkları ve güneş koruma kullanımı başta olmak üzere cilt bakımında yolunda gitmeyen alışkanlıklarımız varsa, bunları düzene koymak olacaktır.

Kaz Ayağı

Kaz ayakları, yüzün en ince ve hassas bölgesi olan göz çevresinin dış kısımlarında meydana gelen ince çizgilere verilen isimdir. Gözden şakaklara doğru ilerleyen çizgiler, açıları giderek genişleyen bir şekilde uzandıkları için kaz ayaklarına benzetilmiştir.

Kaz Ayağı Görünümü Neden Oluşur?

Hızla geçen zamanın izlerinin en belirgin olarak hissedildiği göz çevresin de yaşla birlikte azalan kolajen ve elastiğin yanı sıra, fazla mimik kullanımı ve nem kaybından dolayı da ince çizgi görünümü meydana gelebilmektedir. Bu nedenlerle birlikte yetersiz su tüketimi ve zararlı güneş ışınları gibi etkenlerde, cilt bariyerinin zayıflamasına neden olduğu için kaz ayağı görünümüne sebebiyet verebilmektedir.

Kaz Ayağı Görünümünde En Temel Yaklaşım

Nedeni ne olursa olsun, kaz ayakları için en etkin yolun, doğru bir cilt bakım rutini ile cildin elastikiyetinin arttırılmasına destek olmaktan geçtiğini söyleyebilmek mümkündür. Göz çevresine özel, serum ve bakım yağları ile sağlanan nem desteği ile, ihtiyaç duyulan elastik ve pürüzsüz görünüme katkı sağlayabilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıklıkları

Cilt dokusunun elastikiyetini kaybetmesi sonucu, göz çevresi kırışıklıkları meydana gelebilmektedir. Yaş almayla birlikte, doğal olarak cilde esnek dokuyu sağlayan kolajen üretimi azalır ve buna bağlı olarak tüm cilt dokularında olduğu gibi göz çevresindeki kırışıklık görünümünde de artış gözlenmeye başlar.

Göz Çevresi Neden Kırışır?

Göz çevresi kırışıklığı genel olarak iki nedenden meydana gelir. Bunlar yaşlanma ve mimik kullanımıdır. Yaş almayla birlikte göz çevresi dokusundaki elastikiyet ve kolajen azalmaya başlar. Vücutta kolajen ve hyaluronik asit miktarının azalması göz çevresi kırışıklığı için yeterli sebeplerdir. Kasları ve cilt yapısını besleyen bu içeriklerin miktarı azaldığında, göz çevresi kurumaya başlar ve ilk kırışıklık görünümleri ortaya çıkar. Bununla birlikte;

  • Cilt bakımının yapılmaması
  • Cilde gereken önemin verilmemesi
  • Güneşin altında uzun süre kalmak
  • Koruyucu krem kullanmamak
  • Güneş gözlüğü kullanmamak
  • Aileden gelen genetik sebepler
  • Kuru cilt yapısı
  • Yetersiz su tüketimi gibi etkenlerde, göz altı kırışıklıklarına sebebiyet verebilmektedir.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIĞINDA TEMEL YAKLAŞIMLAR

Göz çevresi kırışıklıklarında, zengin içerikleri ile hassas göz çevresi için geliştirilmiş cilt bakım ürünleri kullanmak son derece önemlidir. Özelikle c vitamini ve hyaluronik asit içerikli ürünlerle düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, dengeli beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli fiziksel aktivite yapılması, göz çevresi kırışıkları ile mücadelede yardımcınız olacaktır. Göz çevresi bakımı ve cilt bakımı başlıklı blog yazılarımız bu konuda ilginizi çekebilir.

Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

KIŞA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Kış aylarının kendisini hissettirmeye başlayacağı bu dönemde, cildimiz kadar saçlarımızda kış ayına ait hava koşullarından etkilenebilmektedir. Bu dönemde özellikle rüzgâr ve soğuk havanın etkisiyle, saçlar cansız ve mat bir görünüm sergileyerek doğal görünümünden uzaklaşmaya başlayabilir.

Devamını Oku... 06 Ocak 2023
KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kış mevsiminin gelmesi ve nem oranının azalması ile birlikte, yüzümüz, ellerimiz, dudaklarımız başta olmak üzere, vücudun tüm bölgelerinin soğuk hava şartlarından etkilenmemesine yardımcı olmak için, cilt bakımı ile ilgili ip uçları vermeye çalışacağız.

Devamını Oku... 26 Aralık 2022
CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt lekeleri cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu meydana gelen oluşumlardır. Melanin, gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir. Cilt lekelerinin başlıca nedenleri arasında güneş hasarı, hormonal değişiklikler, ilaçların yan etkileri, deride meydana gelen bazı cilt hastalıkları, yara izleri ile ciltte meydana gelen tahriş ve yıpranmaları sayabiliriz. 

Devamını Oku... 16 Aralık 2022
KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

Güneş kremi konusu ile ilgili akla gelen sorulardan biri, güneş kreminin kışın kullanılmasının gerekli olup olmadığına yönelik sorudur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş kremleri kışında sürülmeli mi? sorusunun cevabını merak edenler, yazımızın devamını okuyarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Devamını Oku... 09 Aralık 2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.