Menü
CİLDİN KALİTESİNİ ARTTIRAN PRATİK ÖNERİLER
02.11.2022

CİLDİN KALİTESİNİ ARTTIRAN PRATİK ÖNERİLER

Cilt Kalitesi Nedir? Neden Önemlidir?

Işıltılı bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Cildimiz güzel bir görünümün en büyük aynasıdır. Bu özelliği ile cildin kalitesi estetik kaygılarında ötesinde hislerimize ve yaşam sürecimize etki ederek, iç dünyamızla barışık bir hayat sürmemize katkı sağlayan önemli bir etkendir.

Kaliteli Cildin Temel Özellikleri Nelerdir?

Kaliteli bir cilt; nem dengesi yerinde, pürüzsüz, sıkı, elastik yapısını koruyan ve leke oluşumuna karşı dirençli bir cilt yapısını ifade edebilmektedir. Bir başka deyişle, bebek gibi bir cilt şeklinde de tanımlanabilmektedir. Kaliteli bir cilt her yaş grubu için temel bir ilkedir. Cildin yıpranmasına ve erken yaşlanma belirtilerine karşı ne kadar güçlü bir destek verirsek, cildin kalitesinin korunmasına o düzeyde katkı sağlamış oluruz.

Cildin Kalitesini Arttırmak İçin Neler Yapabiliriz?

  • Güneş Kremi En Önemli Yardımcımız

Cildin UV ışınlarına karşı korunması, kaliteli bir cilt yapısı için oldukça önemlidir. Özenle davranmamız gereken bu en büyük organımız için, güneşli olsun olmasın 4 mevsim güneş kremi kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

  • Nem Dengesine Önem Veriniz.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, cilt temizliğinden hemen sonra nem desteği vermeyi unutmayınız.

  • Yüz Temizliğinde Ilık Su!

Aşırı sıcak su kullanımı, ciltte kuruluğun artmasına sebebiyet vererek cildin kalitesinin olumsuz açıdan etkileyebilmektedir. Bu nedenle yüz ve vücut temizliğinde sıcak su yerine ılık suyu tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Yaşlanma Karşıtı Bakım, Cilt Kalitelisinde Etkin Bir Rol Oynar.

Cildin düzenli olarak bakım rutinleri ile desteklenmesi ve bu rutin içerisine yaşlanma karşıtı bakım ürünlerine yer verilmesi, başta kırışıklık görünümü olmak üzere, cilt kalitesini olumsuz açıdan etkileyecek oluşumlara karşı önlem almanıza yardımcı olacaktır.

  • Cilt Kalitesinde Ürün İçerikleri Önemli!

Cildin kalitesine destek veren en önemli yapı taşları hyaluronik asit ve kolajendir. Bu yapı taşlarının vücutta üretimi azalmaya başladıktan sonra, beslenme ve kozmetik desteği ile ciltte desteklenmesi önemli hale gelir. Özellikle cilt bakım rutinlerinde, hyaluronik asit ve kolajen gibi içeriklerle desteklenmiş bakım ürünlerini rutine ekleyerek cilt kalitesine katkı sağlayabilirsiniz.

  • Uyku Düzenine Riayet Ediniz

Uykunun bedenimize olan yararlarından bir tanesi de cilt yapımıza sağlamış olduğu katkıdır. Özellikle, kırışıklık, göz altı şişkinliği ve koyu halka gibi cilt kalitesini düşüren görünümler, uyku düzenimiz ile doğrudan ilişkilidir. Bu oluşumları en aza indirmek adına, uyku düzenimize önem vermeyi ihmal etmemeliyiz.

  • Beslenmenizi ve Su Tüketiminizi Ciddiye Alın.

Uyku süresine göstereceğimiz özenle birlikte, dengeli beslenme ve vücudumuz için yeterli miktarda su tüketmek, canlı ve diri biri cilt görünümü için oldukça gerekli takviyelerdir.