Menü
CİLT BAKIMINDA YAPILAN YANLIŞLAR
21.06.2022

CİLT BAKIMINDA YAPILAN YANLIŞLAR

Cilt bakımı, hepimizin dikkate aldığı önem arz eden bir konudur. Hepimiz cildimiz için en doğrusunu yapmak isteriz. Buna rağmen gözden kaçırdığımız bazı önemli detaylar ve istemeden de olsa yaptığımız bazı hatalar, canlı parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmamızı engelleyebilmektedir. Bu yazımızda yapılan yanlışlarla ilgili öne çıkan tutum ve davranışları sizler için derledik.

Güneş Koruyucu Ürünleri İhmal Etmek

Güneş koruyucu ürünler, yaz veya kış ayları fark etmeksizin, haftanın her günü, her koşulda kullanılması gereken ürünlerin başında gelmektedir. Güneş koruyucu ürünlerin kullanımı atlamak, cildimizde leke ve kırışıklık görünümünün artmasına sebebiyet verebilmektedir.

Nemlendiriciye Gereken Özeni Göstermemek

Cilt temizliğinin ardından yapılmasını önerdiğimiz nemlendirme aşaması, doğru ve zamanında uygulanmadığı taktirde istenmeyen cilt oluşumlarının kaynağını oluşturabilmektedir. Cildin nem kaybının önlenmesine yardımcı olmak amacıyla yüz temizliğinin hemen ardından nemlendirici ürününüzü uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Cilt bakım rutininde hangi cilt tipinde olursanız olun, her cilt tipinin nem kaybından dolayı nem desteğine ihtiyaç duyduğunu belirmekte fayda görüyoruz.

Peeling Uygulamalarında Aşırıya Kaçmak

Cilt bakımı için peeling uygulamalarını haftada 2 kez tekrarlamak cilde olumlu bir katkı sağlayacağı gibi, daha fazlasını yapmak cildin koruyucu bariyerini zedeleyerek güneş ışınlarını ve zararlı kimyasallara direk maruz kalmasına neden olabilir.

Cildi Uygun Bir Şekilde Temizlememek

Cildimizi sabah ve akşam düzenli bir şekilde temizlemeye özen göstermek, cildin yapısının korunmasına ve çevresel etkenlere karşı direncinin artmasına katkı sağlayacaktır. Temizlenmiş bir cilt, daha canlı ve pürüzsüz bir görünüm ile bir sonraki günün yoğunluğuna hazır hale gelecektir. Burada önemli olan diğer bir husus, cilt temizliğinde aşırıya kaçmadan doğru ürünlerle temizlik yapılmasına dikkat edilmesidir.

Gece Makyajla Uyumak

Makyajı temizlemeden uyuya kalmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek, cildinizde istenmeyen oluşumların gelişmesine sebebiyet verebilmektedir. Gözeneklerin tıkanması, cildin akne oluşumuna meyil göstermesi, gözenek görünümünün genişlemesi ve zamanla kolajen kayıplarının artmasıyla kırışıklık görünümün belirgin hale gelmesi, istenmeyen cilt oluşumlarının arasında en önde gelen neticeler olarak sayılabilir.

Boyun ve Dekolte Bölgesine Ürün Uygulamamak

Yapılan cilt bakım hatalarından biriside ürünleri sadece yüzümüze uygulamaktır. Özellikle günlük olarak kullandığımız nemlendirici ve kırışıklık karşıtı bakım ürünlerini boyun ve dekolte bölgenize de uygulamanızı tavsiye ederiz. Özellikle boyun bölgesi yüze göre daha ince ve hassas bir yapıda olduğu için bakım konusunda yüz bölgesi kadar özene ihtiyaç duymaktadır.

Cildi Çok Sıcak Suyla Yıkamak

Cilt temizliğinde çok sıcak su kullanmak, cildiniz için gerekli olan yağların ciltten uzaklaşmasına sebebiyet vererek nem dengesinin bozulmasına neden olabilmektedir. Sıcak su yerine en iyi alternatif cilt temizliğinde ılık su kullanmayı tercih etmek olacaktır.

Yüzü İyice Durulamamak

Cilt bakımında gözden kaçan basit ama önemli bir ayrıntı da cildi temiz bir hale getirmek için kullandığımız ürünlerin yeterince durulanmadan cildimiz üzerinde kalıntılar bırakmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu durum gözeneklerin tıkanmasına ve ciltte hassasiyet oluşmasına neden olabilmektedir.

Yüz İçin Geliştirilen Ürünleri Göz Altlarına Uygulamak

Yüzün en hassas ve ince yapıdaki bölgesi göz altlarıdır. Buna bağlı olarak yaşlanma belirtilerinin etkisini en çok göz altlarında görmeye başlarız. Bu nedenden dolayı göz altlarına kullandığımız ürünler, bu bölgenin hassas ve ince deri tabakasına uygun olarak özel olarak geliştirilmiş ürünlerden tercih edilmelidir.

Cilt Nefes Alsın Diye Gece Ürün Kullanmamak

Geceleri vücut dinlenirken ciltte kendini tazelemeye çalışır. Cildinizi temizledikten sonra gece bakımı için serum, nemlendirici ya da bakım yağları ile cildinizin kendisini tazelemesine yardımcı olabilirsiniz.

Cilt Bakım Rutinini Sık Sık Değiştirmek

Cilt bakım rutinimizde yeni sürekli yenilik yapma arayışı ve farklı cilt bakım rutinleri denemek, cilt üzerinde olumsuz bir etki bırakabilmektedir. Genel olarak kullanılan ürünlerden olumlu neticeler alabilmek için en az 6-8 haftalık bir gözleme ihtiyaç duyulmaktadır.

Ürünleri Yanlış Sırayla Uygulamak

Cilt bakımı yaparken bakım rutinindeki sıraya uymamak, ürünleri doğru sırada uygulamamak, kullandığınız ürünlerden etkin bire şekilde yararlanmamıza engel teşkil edecektir.

Ürün İçeriklerine Özen Göstermemek

Cilt bakım ürünleri, teninize derinlemesine nüfuz edecek şekilde tasarlanır. Bu nedenle ürün tercih ederken cildinize uygun ve hassasiyet oluşturmayacak içeriklere sahip ürünleri tercih etmeniz cildiniz için yapmış olduğunuz bakımın etkinliğin artmasına katkı sağlayacaktır.

Ürünlerin Son Kullanma Tarihlerime Dikkat Etmemek

Bu konu çok fazla göz ardı edilen bir konu olmakla birlikte, tüm cilt bakım ürünlerinin bir son kullanma tarihleri olduğu unutulmamalıdır. Tarihi geçmiş bit ürünü kullanmak ürünün etkisini yitirmesine deden olmanın yanı sıra cildimizde istenmeyen neticelere sebebiyet verebilmektedir. Ürünlerimizi son kullanma tarihlerine dikkat ederek güneşe maruz bırakmadan oda sıcaklığında muhafaza etmenizi tavsiye ederiz.

CİLT BAKIMI İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR

  • Temizlenmemiş makyaj fırçalarını kullanmayınız.
  • Yastık kılıflarınızı düzenli aralıklarla değiştiriniz.
  • Yeterli düzeyde uyuyarak dinlendiğinizden emin olunuz.
  • Düzenli beslenme ve uygun miktarda su tüketimini önem veriniz.
  • Cildinizdeki siyah nokta ve sivilceleri sıkmamaya gayret ediniz.
  • Yüzünüzü yıkadıktan sonra sert havlularla değil yumuşak dokulu havlular ile nazik hareketlerle durulamaya özen gösteriniz.
  • Yüzümüze dokunmamaya daha da çok özen gösterdiğimiz şu günlerde bu davranışı alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Peeling uygulaması sonrası güneşe çıkmayınız. Bu uygulamaları akşam yapmaya özen gösteriniz.