Menü
GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI
20.04.2022

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

Toplumsal ilişkilerde, iletişim halinde olduğumuz kişide öncelikle dikkat ettiğimiz ve kişinin ifadesini yansıtan gözler, aynı zaman da en fazla bakıma ihtiyaç duyan organlarımız arasında yer almaktadır. Özellikle göz çevresi, ne kadar güzel ve bakımlı bir görünüme sahipse, kişide kendini o denli canlı ve dinamik hissedecektir.

Göz Çevresinin Fiziksel Özellikleri

Göz çevresi derisinin fizyolojisi, yüzümüzün diğer bölgelerinden daha farklıdır. Normalde cildimizin (göz-yüz) kendi kendini korumasını sağlayan bir bariyer fonksiyonu vardır. Bu fonksiyon 20’li yaşlara kadar en üst seviyede çalışırken, yaş ilerlemesi, çevresel faktörler ve stres gibi etkenlere bağlı olarak hasar görür ve eski işlevini yerine getiremez. Bu durum yaşlanma izlerini tetikler.  İşte, göz çevresinin spesifik yapısı da bariyer fonksiyonunun kolaylıkla hasar görmesine neden olur. Göz çevresinin derisi yüz derisine göre daha incedir. Üstelik göz çevresinde yüze göre daha az yağ ve ter bezi vardır. Bu yüzden kurumaya elverişlidir.

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMININ ÖNEMİ

Her yaşta genç bakışlar için göz çevresi bakımı düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Yüz mimiklerinin en sık yapıldığı bölge de göz çevresidir. Bu yüzden kırışıklık oluşumu en çok bu bölgede olmaktadır. Göz çevresinde kaz ayağı denilen ince çizgiler ve kırışıklık oluşumunun dışında, göz altı morlukları ve şişlikleri gibi istenmeyen oluşumların önlenmesi ve var olanların görünümlerinin azalması adına göz çevresi bakımının önemi büyüktür. Göz çevresi bakımını, cilt bakım rutinimiz içerisinde vazgeçilmezlerimiz arasına koyara alışkanlık haline getirmek, istenmeyen oluşumların önlenmesi ile ilgili önemli bir katkı sağlayacaktır.

Göz Çevremin Bakımını Desteklemek için Neler Yapabilirim?

Yüz bölgemizde yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı yerlerin başında göz çevresi gelmektedir. Yüzümüzün en hassas bölgelerinden olan göz çevresi, genç ve güzel görünüm konusunda da belirleyici bir role sahiptir. Bu cilt bölgemizde yüzümüzün doğal hareketleri ve mimiklerine çevresel faktörlerde eklenince, diğer cilt bölgelerine göre daha hızlı bir yaşlanma meydana gelebilmektedir. Bu nedenle, dinlenmiş, canlı ve pürüzsüz bir görünüm için göz çevresi bakım oldukça önemlidir.

  • Düzenli ve Sağlıklı Besleniniz.
  • Uyku Düzenine Dikkat Ediniz.
  • Yeterli Miktarda Su İçiniz.
  • Cildi Yaz Kış Güneş Işınlarından Koruyunuz.
  • Yeteri Kadar Dinlendiğinizden Emin Olunuz.
  • Göz çevrenizi sık sık ovalamaktan ve sertçe kaşımaktan uzak durununuz.
  • Egzersiz Yaparak Stresten Uzak Durmaya Gayret Ediniz.
  • Cilt bakım rutininizde, mutlaka göz çevre bakım için vakit ayırınız. 

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR

  • Göz Çevresi Serumu ile Bakımını Güçlendir

Göz çevresi bakımı için rutininizden eksik etmemeniz gereken ürünlerin başında göz çevresi serumları gelmektedir. Özellikle de C vitamini içerikli göz çevresi serumları, daha canlı ve aydınlık görünen bir göz çevresi için yardımcı olmaktadırlar.

  • C Vitaminin Faydalarından Yararlan

Yaşlanma karşıtı bakımdaki faydalarıyla öne çıkan C vitamini, göz çevresindeki koyu renk görünümünün yatıştırılmasının yanı sıra göz çevresinin esneklik kazanmasına da yardımcı olur.

  • Göz Çevresi Bakım Yağları ile Nem Desteği Sağlayın

Göz çevreniz için özel geliştirilmiş bakım yağları ile, göz çevrenizi nemlendirmeye ve ihtiyacı olan bakımı sağlamaya yardımcı olabilirsiniz. Bu destekle makyaj ve olumsuz çevre koşullarının hassaslaştırdığı göz çevresinin yatıştırılmasına katkı sağlayarak kırışıklık karşıtı bakıma destek vermiş olurusunuz.

  • Göz Çevresi Temizliğinize Özen Gösteriniz

Yatmadan önce cildinizdeki makyajı temizlerken, göz çevreniz içinde makyaj temizliği yapmayı unutmayınız.