Menü
KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI
26.12.2022

KIŞA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kış mevsiminin gelmesi ve nem oranının azalması ile birlikte, yüzümüz, ellerimiz, dudaklarımız başta olmak üzere vücudun tüm bölgelerinin soğuk hava şartlarından etkilenmemesine yardımcı olmak için cilt bakımı ile ilgili ip uçları vermeye çalışacağız.

KIŞ AYLARINDA CİLT BAKIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Kış ayları ile birlikte nem oranının azalmasına bağlı olarak, ciltte kuruma eğilimi artar. Zaman içerisinde, ellerde, dudak ve topuklarda çatlak oluşumu ile ilgili belirtiler artış gösterebilir. Bu duruma bağlı olarak, cildimizde yaşanabilecek istenmeyen durumların önlenmesine yönelik cilt bakımın önemi daha belirgin bir hale gelmektedir.

KIŞIN CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Kışın gelmesiyle birlikte hızlıca değişen hava koşullarına bağlı olarak cilt daha hassas ve kırılgan hale gelebilir. Bu duruma yönelik cildimiz birçok döneme göre daha fazla özene ihtiyaç duyabilir.

  • Nem Desteği

Hangi cilt tipine sahip olursak olalım, kış aylarında cildin kurumaya daha fazla eğilim göstermesi gün içinde cildin daha fazla nemlendirici desteğine ihtiyaç duyduğunun bir göstergesidir. Bu sebeple, cildin gün içinde minimum iki kez nemlendirilmesine destek vermenizi öneriyoruz.

  • Temiz Bir Cilt Şart

Diğer tüm mevsimlerde olduğu gibi, kışında parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşılmasında işin başı temizlikten geçmektedir. Cildi temizlemek, gerekli hijyenin sağlanmasının yanı sıra, bir sonraki adımda kullanılacak bakım ürünlerinin işlevlerini daha iyi yerine getirmesine yardımcı olacaktır.

  • Kışın Güneş Kreminden Vazgeçmeyiniz

Kış aylarında güneş koruyucu ürünler ihmal edilmemelidir. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki faydalarının yanı sıra, zararlı uv ışınları yazın olduğu gibi kış ayların da etkinliğini devam ettirmektedir. Kışın, güneş yaz aylarında olduğu gibi ısıtmasa da kış aylarında dışarıya çıkmadan yirmi dakika önce güneş kremini uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Dudak ve Ellerinizi Koruyun

Kış aylarında, soğuk hava ve rüzgarında etkisiyle el ve dudak bölgesinde kuruluk ve buna bağlı sertleşme ve çatlamalar görülebilmektedir. Bu oluşumlara yönelik bakım desteği sunmak amacıyla el kremleri ve lip balm gibi ilgili vücut bölümlerine yönelik hazırlanmış bakım ürünlerini rutininize ekleyerek cildinize destek sağlayabilirsiniz.

  • Haftalık Peeling ve Maske Desteği

Cilt maskeleri ve peelingler, cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olan bakım ürünleridir. Günlük cilt bakım rutininize ek olarak, haftada 2 kez maske ve peeling uygulamaları ile cilt bakım rutininizi zenginleştirmenizi öneriyoruz.

  • Anti Aging Ürünlerle Cildinize Destek Verin

Kış aylarında meydana gelen nem kaybı ile birlikte yaşlanma belirtilerine yönelik oluşumlarda artış gözlemlenebilmektedir. Cildin kurumaya ve matlaşmaya meyil gösterdiği kış aylarında, anti aging ürünlerle cilt bakım rutinine destek vermenizi öneriyoruz.

  • Duş Alırken Ilık Suyu Tercih Edin

Tüm mevsimlerde önerdiğimiz ılık su kullanımın önemi, kuruluğun daha da fazlalaştığı kış döneminde daha çok dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Cildin kuruma eğiliminde artışa neden olabilecek aşırı sıcak su kullanımını tercih etmemenizi öneriyoruz.

  • Su Tüketimine Özen Gösterin

Kış mevsiminde terleme oranı azaldığı için su içme isteği azalmaya başlayabilir. Fakat soğuk hava cildin kuruma eğilimine destek verdiği için cildin doğal nem dengesine içten de destek vermek gerekmektedir. Bu nedenle diğer mevsimlerde olduğu gibi yeterli miktarda su tüketerek vücudun günlük su ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Kışa özel 3 ip ucu ile yazımızı sonlandıralım.

  • Üşüyen ellerinizi sıcak su ile yıkamayınız
  • Rüzgârlı ve soğuk havalarda eldiven ve atkı gibi kıyafetlerle dış etkenlere maruz kalan bölgelerinizi koruyunuz.
  • Karlı günlerde güneş koruyucuya özel bir önem veriniz.