Menü
KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?
09.12.2022

KIŞIN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MI?

Güneş kremi konusu ile ilgili akla gelen sorulardan biri, güneş kreminin kışın kullanılmasının gerekli olup olmadığına yönelik sorudur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş kremleri kışında sürülmeli mi? sorusunun cevabını merak edenler, yazımızın devamını okuyarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

Hangi Mevsimlerde Güneş Kremi Kullanılmalı?

güçlü bir etkiye sahiptir. Kış ayları başta olmak üzere güneş ışınları yaz aylarına göre daha az sıcaklık veren bir etki gösterse de bu aylarda UVA ve UVB ışınlarının cilt üzerindeki istenmeyen etkileri devam eder. Bu nedenle kışın güneş kremi kullanmalı mıyım? sorusunun cevabına evet diyerek bilgilendirmeye devam edelim.

Kışın Güneş Kremi Kullanmak Neden Önemli?

ışınlarının direk olarak ciltte hissedilmemesi, kışın güneş kremi kullanımına gerek olmadığı düşüncesini akla getirebilir. Fakat bu düşüncenin aksine, güneş ışınlarından cilde zarar veren kısmının büyük bir bölümü, bulutların arasından geçebilmektedir. Bu nedenden yola çıkarak bulutlu ya da bulutsuz kış aylarında, güneş koruyucu krem kullanmanız cilt bakımınız açısından önem arz etmektedir.

Karlı Havalarda Güneş Kremi Sürülür Mü?

Kış aylarında güneş kremi sürülür mü sorusuna evet yanıtını verdikten sonra, özellikle karlı havalarda güneş kremi kullanımına yönelik de kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz. Güneş ışınları, karlı havalarda kar üzerinden yansıma yaparak, cilt üzerinde daha yoğun bir etkiye neden olabilmektedir. Bu nedenle her mevsim ve her koşulda kullanımını önerdiğimiz güneş kremini, karlı havalarda da kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmanın Cilde Faydaları

Özellikle yaz ayları itibariyle ciltte görülmeye başlayan kuruma eğilimi, yeterli önlem alınmadığı süre içinde, kış ayların da artarak devam edebilir. Bu durum ciltteki yaşlanma belirtilerinin görünümünde artışa neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra, kış aylarının soğuk ve sert havaları, cildin daha fazla hassaslaşmasına ve dış etkenlere karşı savunma gücünün azalmasına sebebiyet verebilmektedir. Kış aylarında kullanımını önerdiğimiz güneş kremi, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korunmasına yardımcı olmasının yanı sıra, cilde sunulan nem dengesi, leke oluşumu ve yaşlanma belirtilerine yönelik bakımlara destek verir. Yaz kış düzenli güneş kremi kullanımı ile, daha aydınlık canlı ve parlak bir cilt görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.