Menü
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI
03.02.2023

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ciltte Kurumaya Meyil Gösterme

Kış aylarının gelmesi ile birlikte cildin verdiği ilk tepkilerin başında kurumaya olan eğilimde artış gözlenmesi gelmektedir. Ortamdaki nemin azalmasıyla birlikte nem dengesi bozulan ciltte, kuruluk ve bu duruma bağlı olarak cilde kaşıntı hissi gelişebilmektedir.

Ciltte Hassasiyet Gelişimi

Kış mevsimi, kaşınma ve kızarmaya meyilli ciltler için daha zorlu geçebilmektedir. Soğuk havanında etkisiyle kuruyan ve gerginleşen cilt yapısının hassasiyeti daha da fazlalaşabilmektedir.

Elleriniz Kışın Risk Altında!

Havanın kuruması ve nemin azalmasına bağlı olarak cildin sebum dengesinde yaşanan hasarların yanı sıra, el için kullanılan dezenfektanlar ve temizleyicilerinde etkisiyle ellerde kuruluk ve çatlamalar gelişebilmektedir.

Seboreik Dermatit Kışın Artış Gösterebilir

Soğuk ve rüzgârlı havalarla birlikte, aşırı sıcak su ile banyo yapmak, uzun süre duşta kalmak ve duştan sonra saçlar ve cilt için nemlendirici bakım desteği sunmamak, yetersiz su tüketimi ve düzensiz beslenme gibi etkenlere bağlı olarak cildimizde seboreik dermatit belirtileri artış gösterebilir.

BU OLUŞUMLARA KARŞI NELER YAPALIM?

  • Her gün düzenli olarak nemlendiricinizi kullanın
  • Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyiniz.  
  • Duş sonrası cilt için yapmış olduğunuz bakımı saç telleri ve saç deriniz içinde uygulayınız.
  • Aşırı soğuk ve rüzgârlı havalarda dışarı da uzun süre kalmamaya özen gösteriniz.
  • Duş sırasında ılık su kullanımına özen gösteriniz.
  • Yeterli miktarda su tüketiniz.
  • Dengeli besleniniz.
  • Soğuk havalarda uzun süreli dışarda kalımlarda el ve yüzümüzü soğuktan koruyacak giysilerle cildinizi koruma altına almanızı tavsiye ediyoruz