SERUM İLE KREM ARASINDA NE FARK VAR?

SERUM İLE KREM ARASINDA NE FARK VAR?

10 Haziran 2022

Gün geçtikçe cilt bakım ürünlerindeki çeşitlilik artmaktadır. Buna bağlı olarak da ürünler arasında ayrım yapmak giderek zorlaşmaktadır. Ancak liste ne kadar kalabalıklaşırsa kalabalıklaşsın, cilt bakım rutininin vazgeçilmezleri nemlendirici kremlerimiz ve yüz bakım serumları her daim kullandığımız ürünler olarak dikkat çekmektedirler. Çoğu zaman krem yerine serum, serum yerine krem kullansak olur mu? gibi sorularla birbirlerinin yerine geçebileceği düşünülse de her iki ürünü birbirinden ayıran taraflarını öğrenmek isteyenler için yazımızı okumaya devam edelim.

SERUM NEDİR?

Cilt serumları, istenmeyen cilt oluşumlarına karşı bakım desteği sunmanın yanı sıra, cildin ihtiyacı olduğu günlük bakıma da yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş sıvı, konsantre ve küçük moleküllerden oluşan ürünleridir.

Genellikle ince yapıda olan serumlar, bu yapılarından dolayı cildin derinliklerine inerek dermis tabakasına ulaşabilmektedir. Antioksidan ve vitaminlerle desteklenmiş içerikleri sayesinde, küçük boyutlarına rağmen etkinliği ve yüksek konsantrasyonları nedeniyle birkaç damlası cilde yeterli gelebilmektedir.

KREM NEDİR?

Kremler, farklı amaçlara göre geliştirilmiş yarı katı bileşiklerdir. Kremler büyük moleküllerdir ve su, yağ ve diğer aktif maddeleri içerirler. Kremler yapıları gereği cildin üzerinde bariyer oluşturarak, cildin daha üst yüzeyini destekleyen aktiflerle cildin üst tabakasına bakım desteği sunarlar.

YÜZ SERUMUNUN GÖREVLERİ NEDİR?

Cilt serumları içerdiği bileşenlere göre spesifik özellikler içerebilmektedir. Hyaluronik asit, C vitamini ve antioksidan gibi güçlü içerikleriyle cildin doğal nem dengesine destek verirken, pürüzsüz ve daha aydınlık bir cilt görünümü için zemin hazırlanmasına yardımcı olurlar.

Etkin formül ve ince moleküler yapılarıyla cilde hızlı bir şekilde nüfuz ederek, hasar görmüş cildin onarılmasına ve yaşlanma belirtilerinin görünümün azaltılmasına destek verirler. Yüksek aktif içerikleri ile nemlendirici sınıfı kategorisi yerine bakım ürünü sınıfına giren serumlar, çok yönlü etkileriyle cilt rutininin parlayan yıldızları arasındadır.

KREMLERİN İŞLEVLERİ NELERDİR?

Sert hava koşulları, yaşlanma, güneş ve çevre kirliliğinin etkisiyle cildiniz nemini ve yumuşak dokusunu kaybedebilmektedir. Düzenli olarak kullanabileceğiniz kremler ile gerekli bakımın yapılmasına ve cildin istenmeyen oluşumlar yaşanmasının önlenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Kremler genel olarak cildin kaybettiği nemin geri kazandırılmasına yardımcı olurken, içerik özellikleri ile yaşlanma ve leke karşıtı bakımın yapılmasına destek verme özelliğini de taşıyabilmektedirler. Kremler, yapı itibariyle serumların cilde kazandırmış oldukları değerli içeriklerin ciltte tutulmasına yardımcı olurken, nemin buharlaşmasına engel olarak nem dengesinin korunmasına destek verirler.

SERUM VE KREM ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR

  • YAPISAL FARK

Serumlar sıvı ya da hafif bir yapıdayken, kremler daha kıvamlı bir yapıta sahiptirler. Buna bağlı olarak yüz serumları kremlere göre daha çabuk emilirler. Serumlar, kremlere göre daha küçük moleküler yapıya sahiptir. Bu nedenle cildin daha alt katmanlarına etki edebilme özelliğine sahiptirler.

  • CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI

Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.

  • UYGULAMA FARKLILIĞI

Hem cilt serumları hem de yüz kremleri, cildin temizlenmesi ve tonikle arındırılması sonrası uygulansa da cilt bakım rutini de son dokunuş kremle yapılmalıdır. Temiz cilde serum uygulaması, yüz kremi uygulamasından hemen önce gelmelidir.

  • İÇERİK FARKLILIĞI

Serumlar kremlere oranla daha fazla vitamin ve antioksidan gibi aktif içeriklere sahip olabilmektedirler.

  • AMAÇ FARKLILIKLARI

Kremler, cilt üzerinde ağırlıklı olarak cildin derinlemesine nemlendirilmesi ve beslenmesi için çalışırlarken, serumlar ise içerik özellikleri itibariyle daha çok cilt üzerindeki istenmeyen oluşumlarla ilgili bakım desteği için yardımcı olurlar.

  • BOYUT FARKLILIKLARI

Kremler, farklı boyutlarda kavanoz ve tüpler içinde satışa sunulurken, serumlar ise daha çok kullanım amaçlarına uygun olarak hazırlanmış damlalıklı özel şişelerinde piyasaya sürülmektedir.

Tüm bu farklılıklarına rağmen serum ve kremler cilt bakımının ayrılmaz iki parçası olup, “serumun etkisini kremlerle pekiştirin” sloganıyla yazımızı bitiriyoruz. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek dileğiyle.

Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

Gözenekler cildin nefes almasına ve nemli kalmasına yardımcı olan küçük kanallardır. Ancak gözeneklerin girintili yapıları, makyaj, kir ve biriken toksinler sebebiyle zamanla görünür hale gelmeye başlayabilir.

Devamını Oku... 18 Mayıs 2023
İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Birçok kişi tarafından çok sevilen ilkbahar mevsiminin gelmesi, kış aylarının soğuk ve çetin geçen günlerinin ardından kendini yenilemek isteyen saçlarımız için özel bir önem taşımaktadır. Peki bu güzel bahar aylarında saçlarımız için neler yapabiliriz? Şimdi, sizler için derlediğimiz bahar ayına yönelik saç bakım tüyolarına birlikte göz atalım.

Devamını Oku... 19 Nisan 2023
İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kışın zorlu geçen hava şartlarından sonra, cildiniz canlılığını kaybederek yorgun düşmüş olabilir. Soğuk havaların ve ağır kış şatlarının cilde kaybettirmiş olduğu nem ve canlılığı ilkbahara girerken yeniden yakalamak için neler yapabiliriz? Gelin bu sorunun cevabını bulmak için sizler için hazırladığımız yazıyı birlikte okuyalım.

Devamını Oku... 14 Nisan 2023
DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

Cilt bakım rutininin ilk ve en önemli aşamalarından birini oluşturan cilt temizliği, aydınlık ve canlı bir cilt görünümü için vazgeçilmemesi gereken bir bakım rutinidir. Gün geçtikçe derecesini arttıran olumsuz çevre koşulları, hava kirliliği, UV ışınları ve yaş almaya bağlı etkenlerle birlikte cildin temizlenmesi daha fazla önem taşımaya başlamaktadır. Cildin gerçekten temizlendiğinden emin olmamıza yardımcı olması için ihtiyaç duyulan cilt temizliği olarak ifade edebileceğimiz “derinlemesine cilt temizliği” ile ilgili merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Devamını Oku... 24 Mart 2023
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.