Menü
SONBAHAR AYLARINDA SAÇLARDA GÖRÜLEN İSTENMEYEN OLUŞUMLAR
25.10.2022

SONBAHAR AYLARINDA SAÇLARDA GÖRÜLEN İSTENMEYEN OLUŞUMLAR

Geçmişten günümüze, başta kadınlar olmak üzere, estetik açıdan saçların önemi tartışılmaz bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaz mevsiminin geride bırakıldığı ve sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde, hava koşullarında ani değişiklikler görülebilmektedir, bu değişiklikler cilt ve saçlarımız için özel desteğe ihtiyaç duyduğumuz dönemler olarak kendini gösterebilmektedir, Ani ısı değişlikleri ve sert rüzgarlarla kendini gösteren sonbahar mevsimi, saçlarımız için ne denli bir risk oluşturuyor? Şimdi bu sorunun cevabını bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Saçlar Sonbahardan Nasıl Etkilenir?

Saçlar, sonbahara geçişte vücudumuzda en çok etkilenen yapıların başında gelmektedir. Özellikle bu dönemlerde saç dökülmeleri, saç tellerinde incelme ve hassasiyet, ile birlikte kepeklenme gibi oluşumlarda artış gözlemlenebilmektedir.

Sonbaharda En Sık Hangi İstenmeyen Oluşumlarla Karşılaşırız?

Sonbahar mevsimi geldiğinde saç dökülmesinin diğer mevsimlere göre biraz daha fazlalaştığı belirtilmektedir. Genel ortak düşünce, bu durumun nedeninin, hava sıcaklığındaki ani değişimlere bağlı olarak, nem ve su oranındaki değişim ile saçların gelişim döngüsündeki dökülme ve yeniden çıkma dönemlerinin mevsim geçişlerine denk gelmesi olarak açıklanmaktadır. Saç dökülmesi ile ilgili merak ettiklerinizi saç dökülmesi başlıklı blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kepek Neden Oluşur?

Kendisini sürekli olarak yenileyen ciltte, bu yenileme sırasında herhangi bir nedene bağlı olarak, ölü derilerin saç köklerinde birikmesi sonucu kepek oluşumu gözlemlenebilir. Özellikle mevsim geçişi sırasında yaşanan ısı değişimine bağlı olarak, saç diplerinde kuruma ve kepeklenmede artış gözlemlenebilmektedir.

 

SONBAHARDA SAÇLARDA İSTENMEYEN OLUŞUMLARA KARŞI ÖNERİLER

  • Saç bakım rutininize özen gösterin
  • Saç bakımı rutininizde, keratin başta olmak üzere, saçlarınızı güçlendiren içeriklere sahip, maske ve peeling uygulamalarına yer veriniz.
  • Duş sonrası ısıl işlem kullanımını azaltmaya çalışınız.
  • Duş sonrasında, saçlarınızın nem dengesine destek vererek, daha kolay taranmasına yardımcı olan, doğal yağlarla desteklenmiş saç bakım yağları kullanınız.
  • Saçlarınızı tararken, saçlarda elektriklenme yapmayan malzemelerden üretilen taraklar kullanmaya özen gösteriniz.
  • Saç bakımının yeni nesil ürünleri arasında yer alan saç mayonezleri ile saç tellerinin ve derisinin beslenmesine ve güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin
  • Yeterli miktarda su tüketiniz.
  • Uyku düzeninize önem verin.

Bu konuyla ilgili Saç Dökülmesi, Saç Kuruluğu, Saçta Kepeklenme ve Sonbahara Girerken Saç Bakımında Püf Noktalar başlıklı blog yazılarımız ilginizi çekebilir.