Menü
TATİL SONRASI CİLT BAKIMI
07.10.2022

TATİL SONRASI CİLT BAKIMI

Güzel bir tatil dönemini geride bıraktıktan sonra, deniz ve güneşten etkilenen cildimize destek olmak, cildimizin doğal görünümünü korumak ve istenmeyen oluşumlara karşı önlem almak adına önemli bir yaklaşım olacaktır. Gelin, bu yazımızı okuyarak, en değerli giysimiz olan cildimize tatil sonrası neler yapabileceklerimize birlikte göz atalım. 

Tatil Sonrası Cilt Bakımı Neden Önemli?

Tatil boyunca cildin yapısı, deniz ve güneşin etkisiyle, tatil öncesine göre yorgun bir görünüm sergilemeye başlayabilir. Bununla birlikte, genel olarak tatil döneminde cilt bakım rutinlerine dikkat edilmemesi, tatil dönüşü cildin onarılmasına ve yenilenmesine daha fazla önem verilmesi zorunluluğunu doğurabilmektedir. Özellikle klor, deniz tuzu ve rüzgârın etkisiyle cilt kuruluğunun, UV ışınlarının etkisiyle de güneş lekelerinin yoğun görülebileceği dönemler olan tatil dönüşleri, cilt bakımı için oldukça önem arz eden süreçleri oluşturmaktadır.

Tatil Sonrası Cilt Bakımının Püf Noktaları

  • Cilt Temizliği Her Şeyin Başı!

Tatil sonrası bakımın ilk ve vazgeçilmez basamağı cilt temizliğidir. Gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi için, günlük olarak, sabah ve akşam yaptığınız cilt temizliğinizin dışında, maske ve peeling gibi haftalık bakım uygulamalarınız ile cilt temizliğinizi ve bakım desteğinize katkı sağlayabilirsiniz.

  • Nemlendirme

Cilt yapısı, tatil dönüşünde, temizlik ve arınma kadar nemlenmeye de ihtiyaç duymaktadır. Yaz boyunca güneşin etkisine normalden daha uzun süreli maruz kalan cilt, kuruma eğilimi gösterebilir. Bu durum daha cansız ve solgun bir cilt görünümüne sebebiyet verebilir. Bu nedenle cildin kaybettiği nemi geri kazandırmak, tatil dönüşü cilde vereceğiniz en önemli desteklerden biri olacaktır.

  • Güneş Koruyucu Ürünlerinizi Rafa Kaldırmayınız

Güneş kremi kullanımına tatil döneminde gösterdiğiniz özeni, tatil sonrası günlük yaşamınızda da göstermeye devam ediniz.

  • Gözeneklerinizi Sıkılaştırmaya Önem Verin

Özellikle, cilde kolajen desteği veren ürünlerle cildinize bakım desteği sunmak, cildinizin esnekliğini arttırmak ve nem dengesini sağlamak için cildinize katkı sağlamanıza yardımcı olacaktır.

  • Cildinize Leke Karşıtı Destek Veriniz

Tatil sonrası güneşe aşırı derecede maruz kalmaya bağlı olarak, ciltte leke oluşumları baş gösterebilmektedir. Leke oluşumlarının derinleşmemesi için, başta güneş kremi olmak üzere leke karşıtı bakım desteği sunan ürünlerden destek almanızı tavsiye ediyoruz.

  • Göz Altlarınızı Unutmayın

Cilt yorgunluğunun ilk dikkat çeken belirtileri, göz altlarında oluşmaya başlamaktadır. Bu nedenle göz çevresiniz bakım desteği, tatil dönüşü yorulmuş tüm cilt bölgeleri için olduğu gibi, göz çevresi içinde büyük önem taşımaktadır.

  • Yatmadan Önce Cildinizi Rahatlatın

Yaz aylarında hassaslaşan ve kuruma eğilimi gösteren cilde aloevera içerikli ürünlerle destek vererek cildin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Beslenmenize Özen Gösteriniz
  • Yeterli Miktarda Su Tüketiniz