Menü
YAŞLANMA KARŞITI BAKIMIN PÜF NOKTALARI (ANTİ AGİNG)
25.05.2022

YAŞLANMA KARŞITI BAKIMIN PÜF NOKTALARI (ANTİ AGİNG)

Anti Aging Nedir?

Yaşlanma karşıtı ifadesi, zamanın akışı içerisinde genç görünmeye ve hissetmeye devam etmek için uygulanabilecek bazı yöntemleri kapsamaktadır.

Yaş İlerledikçe Cildin Yapısında Meydana Gelebilecek Değişikler

  • Ölü hücreler daha geç atılmaya başlarken cilt yüzeyi sertleşir.
  • Cildin rengini veren melanosit miktarı azalmaya başlar. Cilt bu kaybı telafi etmek için daha fazla pigment üretimine geçer. Bu durum ciltte leke oluşumuna sebebiyet verebilir.
  • Cildi yabancı maddelere karşı koruyan hücrelerin sayısı azalır. Bu azalma cildi istenmeyen oluşumlara karşı savunmasız bırakır.

Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Yapılır?

Anti aging için, her şeyden önce, vücudu olumsuz etkileyen yaşam alışkanlıklarını değiştirebilmemiz gerekmektedir. Tabi sadece alışkanlıklarımızı değiştirmek tek başına yeterli olmayıp cilt üzerinde yaptığımız düzenli bakımı da asla unutmamamız gerekmektedir.

Günlük Yaşam İçerisinde Anti Aging Yaklaşımlar

  • Düzenli ve dengeli besleniniz.
  • Yeterli su tüketiniz.
  • Kaliteli uyku için özen gösteriniz.
  • Stresten uzak bir yaşama gayret ediniz.
  • Hareketli bir yaşam tarzı ve düzenli egzersiz için kendinize zaman ayırınız.

ANTİ AGİNG CİLT BAKIMINDA PÜF NOKTALAR

  • Cildinizi daima temiz tutunuz.
  • Doğru ürün kullanımı ve uygulamalarını tercih ediniz.
  • Cildin doğal nem seviyesini sürekli olarak korumaya özen gösteriniz.
  • Dört mevsim güneş koruyucu kullanınız.
  • C vitamini gibi cildinize çevresel koşullara karşı destek verecek bakım ürünlerini, cilt bakım rutininize ekleyiniz.
  • Haftalık cilt bakım rutininize, cildinizi ölü hücrelerden arındıracak bir peeling ekleyiniz.
  • Cildinizin ihtiyaçlarına göre bakım rutinlerinizi belirleyiniz.

Yaşlanma Karşıtı Bakımın, Cilt Bakımına Etkisi Nedir?

Cildimiz erken yaşlarda kendisini hızlı bir şekilde yenileyebilirken, bu aktivitesini 30’lu yaşlar itibariyle azalmaya başlamaktadır. Bundan dolayı cildin alt dokusunda yer alan kolajen ve elastin liflerinin yapısı da zamanla deformasyona uğrayabilmektedir. Cildin elastikiyeti azaldıkça ince çizgi ve kırışıklık görünümleri oluşmaya başlamaktadır. Diğer yandan nem tutuş kapasitesi de azaldığı için, cilt parlaklığını kaybederek daha solgun ve yorgun bir görünüm sergileyebilmektedir. Bu duruma ek olarak güneş ışınlarının uzun vadeli etkilerinden dolayı renk eşitsizliği ve leke oluşumları da gözlenebilmektedir. Anti aging uygulamaları ve cilt bakımı, istenmeyen oluşumların önüne geçilmesine ve var olanların görünümünün düzeltilmesine yardımcı olarak daha aydınlık, pürüzsüz ve eşit bir cilt tonuna ulaşılmasına katkı sağlar.

ANTİ AGİNG BAKIMDA ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

Sanılanın aksine, güneş ışınları dört mevsimde de cildimize etki eder. Güneşin yaydığı UVA ve UVB ışınları cildin yaşlanmasına ve leke oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenden dolayı, güneş koruyucular, mevsim fark etmeksizin mutlaka günlük cilt rutinimizin bir parçası olmalıdır.

Yaşın ilerlemesiyle cildin üst katmanı olan epidermiste doğal olarak bulunan hyaluronik asit azalır. Bu duruma bağlı olarak ciltte kuruluk yaşanmaya başlar. Nemini kaybetmeye başlayan ciltte kırışıklık oluşumu daha hızlı gözlemlenir ve çizgiler derinleşmeye başlar. Kendi ağırlığının bin katı kadar su tutma kapasitesine sahip olan hyaluronik asit içeren cilt bakım ürünlerini rutininize ekleyerek cildinizin daha nemli ve dolgun görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, yaşlanma karşıtı bakımda oldukça önemli bir yere sahiptir. Cildin çevresel faktörlerin olumsuz etkilerine karşın korunmasına yardımcı olarak kırışıklık görünümümün azalmasına destek verir. Pürüzsüz, canlı ve aydınlık bir cilt görünümüne kavuşulmasına Zemin hazırlar.

Özellikle orta yaşlarda itibaren anti aging kremler, yaşlanma karşıtı serum ve bakım yağları ile cildinizin onarılmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Dudaklarla birlikte yüzdeki en ince cilde sahip olan göz çevresi, yaşlanma belirtilerinin en önce ortaya çıktığı ve ekstra özen gereken bölgelerin başında gelmektedir. Bu durum dikkate alınarak, cilt bakım rutinlerinizde dudaklarımız ve göz çevremiz için geliştirilmiş bakım ürünlerine yer vermeniz önem arz etmektedir.

Ellerimizi saran cilt tabakası kalın olduğundan dolayı, özel tasarlanmış nemlendiricilerle çevresel koşulların olumsuz etkilerine ve yaşlanma karşıtı bakıma destek olabilirsiniz.

Maske ve peeling uygulamaları cilt bakımının önemli adımlarıdır. Haftada 1-2 kere uygulayabileceğiniz peeling uygulamaları ile cilt yüzeyinin tazelenmesine yardımcı olurken, maske uygulamalarıyla da cildin canlanmasına ve onarılmasına katkı sağlayabilirsiniz.