Menü
YORGUN CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ
21.10.2022

YORGUN CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Sıkı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak tüm bayanların hayalidir. Cilt bakım rutinleri ile birlikte bu rutinler içerisinde yer alan bazı adımların atlanması, istenilen cilt görünümüne ulaşılmasına engel olabilmektedir. Bunun yanı sıra, ihmal edilen cilt bakım rutinleri ile birlikte, çeşitli faktörlerde cildin yorgun bir görünüm sergilemesine neden olabilmektedir.

Cilt Neden Yorgun Görünür

Cilt yapısı, yaş almanın yanı sıra, özensiz cilt bakım, UV ışınları, hava kirliliği, stres, dengesiz beslenme, uyku düzensizliği ve zararlı alışkanlık kullanımı gibi farklı faktörlere bağlı olarak doğal nem dengesini parlaklığını kaybederek kuru ve mat bir görünüm sergileyebilir. Çevresel etkenlere karşı savunma gücü azalan ciltte, yorgunluk izleri görülmeye başlayabilir.

Ciltte Yorgunluk Belirtileri

Cilt yorgunluğunu ifade edebilmek için belirgin belirtilerden faydalanabiliriz. Bunların birden fazlası cilt yüzeyinde görülmeye başladığında, cilt yorgunluğundan bahsetmeye başlayabiliriz. Bu belirtilerin başlıcalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Göz altında koyu halkalar
  • İnce çizgi oluşumu
  • Hızlı bir şekilde gelişen kırışıklık görünümü
  • Cilt kuruluğu
  • Donuk ve mat bir görünüm
  • Ciltte sarkma

Ciltte Yorgun Görünüme Karşı Neler Yapabiliriz?

  • Gündelik Yaşamımızı Gözden Geçirelim

Öncelikle gündelik hayatımızda beslenmeden uyku düzenine, su tüketiminden fiziksel aktivitelere, yolunda gitmeyen tutumlar üzerinde değişikliklere gidilmesini öneriyoruz.

  • Günlük Cilt Bakımı Altın Kural!

Özellikle cilt bakımının ana basamakları olan cilt temizliği ve nemlendirme işlemleri başta olmak üzere, cildinize gerekli özeni vermeye gayret ediniz. Gün içerisinde yapmış olduğunuz temizliği, akşam yatmadan önce de tekrarlayarak, gün boyu cildiniz üzerinde biriken kir, toz ve makyaj kalıntılarını cildinizden uzaklaştırmaya yardımcı olunuz.

  • Makyaja Ara Verin

Makyaj yapmak, kadınların gün içinde güzel ve bakımlı bir görünüm kazanmak için en çok tercih ettikleri yöntemlerden biridir. Sık sık yapılan makyajlar, zamanla cildin yorulmasına ve yıpranmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu durumda özellikle cildin dinlenmesi ve yorgunluğuna karşı destek vermek amacıyla, ayın bazı günlerini cilde makyaj yapmayarak geçirmeyi, deneyebilirsiniz.

  • Maske ve Peeling Uygulamalarından Destek Alın

Günlük cilt bakım rutinine ek olarak, cildinizin temizliğine destek verecek, nem dengesine kakı sağlayarak cildinize canlılık ve parlaklık katacak maske ve peeling uygulamalarına yer veriniz. Özellikle maske uygulamalarında C Vitamini içeren maskeleri tercih ederek, cildin daha canlı, parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

  • Yorgunluğa Karşı 4 Mevsim Güneş Kremi

Özellikle soğuk kış günlerinde ihmal edilebilen güneş kremini, tüm yıl boyunca kullanmaya özen göstererek güneş ışınlarının yıpratıcı UV ışınlarından cildinizi koruyabilirsiniz.

  • Yorgunluğa Karşı Hyaluronik Asit

Nemsiz kalan cildin, daha solgun ve cansız görünmeye başladığını belirtmek yanlış olmasa gerek. Bu duruma bağlı olarak, cildin nem kapasitesine destek vermenin yanı sıra, ciltte mevcut neminde tutulmasına destek veren hyaluronik asit, yorgun cildin daha parlak ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

  • Doğal Yağlardan Destek Alın

Aşırı kurulukla birlikte artış gösteren yorgunluk belirtilerine karşı, günlük nemlendiricilerinize ek olarak, hindistan cevizi gibi doğal yağlardan da destek alabilirsiniz.

  • Yorgunluk Göz Altlarında Gizlidir

Göz altlarında meydana gelen morluklar, yüzdeki yorgun görünümün en önemli göstergelerinden biridir. Bu oluşumlara karşı destek vermek amacıyla, göz altı bakım yağı ve serumu gibi, göz çevresi için özel olarak geliştirilmiş ürünlerden yardım alabilirsiniz.