YÜZ NASIL YIKANIR?

YÜZ NASIL YIKANIR?

24 Mayıs 2022

Günlük cilt bakımının belki de en önemli aşaması yüz temizliğidir. Canlı ve pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmanın sırrı, doğru şekilde yüz temizliği yapmaktan geçer. ‘Yüz nasıl yıkanır?’ sorusunun cevabı birçok kişiye göre basitmiş gibi görünse de cilt bakımında fark yaratan bir temizlik rutini için ne zaman, hangi sıklıkta ve ne ile yıkadığınız önemli bir ayrıntı olarak dikkat edilmesi gereken hususlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cildinizi Arındırarak Parlak Bir Görünüme Kavuşmasına Yardımcı Olun

Düzenli şekilde yüzü yıkamak, fazla yağın azalmasına destek vermekle birlikte, özellikle cildinizi tahriş etmeyecek hassas temizleyiciler kullanarak yüzünüzü yıkamaya özen gösteriniz.

Cilt Bakım Ürünleriyle Rutininizi Destekleyiniz

Yüz yıkama işlemlerinin ardından kullanılacak ürünler daha etkin sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Tonikler temizleme adımına katkı sağlamanın yanı sıra cilt endişelerinin azalmamasına destek verir. Cildinizin ihtiyacına uygun içeriklere sahip toniklerle, cildinizin temizliğine destek olabilirsiniz.

Cilt Bakımından En Yüksek Düzeyde Fayda Elde Et

Yüz yıkama rutinini oluştururken doğru yüz yıkama, arındırma ve nemlendirme işlemlerini bir bütün olarak görmek gerekmektedir. Yüz yıkama rutininize haftada 2 kez peeling ve maske uygulamalarını ekleyerek daha temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yüzünüzü İdeal Isıda Yıkamaya Özen Gösteriniz.

Yüz yıkamada yapılan en büyük yanlış, suyun sıcaklığının ayarlanmamasıdır. Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz. Temizleyici sürmeden önce ılık su ile cildinizi ıslatmak, kullandığınız temizleyici ürünün ciltte kaymasını ve daha etkin bir temizleme yapılmasına katkı sağlayacaktır.

Temizleyiciyi Nasıl Kullanmalı?

Cildinize uygun seçtiğiniz temizleme ürününüzü madeni para büyüklüğünde bir miktar alınız. Yüzünüzün her yerini az miktarda temizleyiciyle kaplanmasını sağlayacak şekilde dairesel hareketlerle sürünüz. Otuz saniye ile bir dakika arası bir sürede dairesel hareketlerle masaj yapınız.

Cildimizi Nasıl Kurulamalı?

Cildi durulama işlemini ılık suyla ve nazik hareketlerle yapılmasını tavsiye diyoruz.  Durulama işlemi sonrası, yumuşak bir havlu ile hafif dokunuşlarla cildinizi kurulayabilirsiniz. Kurularken, yüzünüzü ovmamaya gayret ediniz. Aşırı ovalama hareketi, cildinizdeki kırışıklık görünümünün artmasına neden olabilmektedir. Sert havlular kullanmayarak cildinizin aşınmasına engel olurken, havlularınızı sık sık yıkayarak, bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Cildinizi Günde 2 kez Yıkayınız?

Hangi cilt tipi ya da ne tür bir ihtiyacınız olursa olsun, seçilen uygun ürünlerle, sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yüzü günde iki kereden fazla yıkamak, cildin kuruluk yaşamasına ve hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir.

Yüz Yıkarken En Sık Yapılan Hatalar

  • Yanlış Su Sıcaklığı

Su sıcaklığını en üst seviyede ayarlamanız cildimizde kuruluk oluşumuna zemin hazırlayabilmektedir. Aşırı soğuk su ise yüzde biriken kirin ve makyajın yeterli düzeyde temizlenmesine engel teşkil eder. Yüzünüzü ılık su ile yıkamanız en doğru yaklaşım olacaktır.

  • Havlu Seçimi

Yüzünüzü kuruladığınız havlu seçimi oldukça önemli bir ayrıntıdır. En son ne zaman yıkandığından dokusuna kadar cildimiz için önem taşımaktadır. Yüzünüzü her kuruladığınızda, havlunun bir tarafını kullanmaya özen gösterip sık sık yıkayınız. Sert ve kalın havlular, cildi tahriş edebileceğinden yumuşak dokuya sahip havluları seçmeye özen gösteriniz

  • Nemlendirici Kullanmamak

Yüz yıkama rutininden sonra cildiniz kuru kalabilir. Bu nedenden dolayı yüz yıkama sonrasında cildinizi nemlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Yanlış Ürün Kullanımı

Ürün seçimine özen göstererek, cildinize uygun, güvenilir ürünler ile cilt temizliğinizi yapmanızı öneriyoruz.

  • Yüz Temizliği Yaparken Takıları Çıkartmamak

Eldeki yüzük, koldaki bilezik ya da bileklikler yüz yıkarken tahrişe ya da kızarıklığa sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden, yüzünüzü yıkamadan önce takıları bir kenara koymanızı tavsiye ederiz.

  • Yüzü Ovalamak

Yüzü sert hareketlerle yıkamak, doğru bir davranış biçimi değildir. Bu şekilde yüz yıkamak, hassas ve narin olan yüz yapısına zarar verebilir. Ilık su ile yüzü yıkarken parmak uçlarıyla cilde dairesel hareketler eşliğinde masaj yapabilirsiniz.

Güzelliğe Dair Her Şey Procsin Blog
GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

Gözenekler cildin nefes almasına ve nemli kalmasına yardımcı olan küçük kanallardır. Ancak gözeneklerin girintili yapıları, makyaj, kir ve biriken toksinler sebebiyle zamanla görünür hale gelmeye başlayabilir.

Devamını Oku... 18 Mayıs 2023
İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN SAÇ BAKIMI

Birçok kişi tarafından çok sevilen ilkbahar mevsiminin gelmesi, kış aylarının soğuk ve çetin geçen günlerinin ardından kendini yenilemek isteyen saçlarımız için özel bir önem taşımaktadır. Peki bu güzel bahar aylarında saçlarımız için neler yapabiliriz? Şimdi, sizler için derlediğimiz bahar ayına yönelik saç bakım tüyolarına birlikte göz atalım.

Devamını Oku... 19 Nisan 2023
İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

İLKBAHARA GİRERKEN CİLT BAKIMI

Kışın zorlu geçen hava şartlarından sonra, cildiniz canlılığını kaybederek yorgun düşmüş olabilir. Soğuk havaların ve ağır kış şatlarının cilde kaybettirmiş olduğu nem ve canlılığı ilkbahara girerken yeniden yakalamak için neler yapabiliriz? Gelin bu sorunun cevabını bulmak için sizler için hazırladığımız yazıyı birlikte okuyalım.

Devamını Oku... 14 Nisan 2023
DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

Cilt bakım rutininin ilk ve en önemli aşamalarından birini oluşturan cilt temizliği, aydınlık ve canlı bir cilt görünümü için vazgeçilmemesi gereken bir bakım rutinidir. Gün geçtikçe derecesini arttıran olumsuz çevre koşulları, hava kirliliği, UV ışınları ve yaş almaya bağlı etkenlerle birlikte cildin temizlenmesi daha fazla önem taşımaya başlamaktadır. Cildin gerçekten temizlendiğinden emin olmamıza yardımcı olması için ihtiyaç duyulan cilt temizliği olarak ifade edebileceğimiz “derinlemesine cilt temizliği” ile ilgili merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Devamını Oku... 24 Mart 2023
KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

KIŞIN ORTAYA ÇIKAN CİLT OLUŞUMLARI

Hava değişimleri tüm vücudu etkilediği gibi cildinde doğrudan etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir. Kışın gelmesiyle birlikte, ciltte meydana gelebilecek olan istenmeyen oluşumlara yönelik merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku... 03 Şubat 2023
SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

SAÇ DÖKÜLMELERİNE YÖNELİK BAKIM RUTİNİ

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4 ile 6 yıl arası yaşamaktadır. Sonrasında dinlenir ve dökülür. Bunun yanı sıra erişkinlerde yıkanma ve tarama ile birlikte günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul edilir. Aşırıya kaçan bir tablo varsa bu durumun ciddiye alınması gerekebilir.

Devamını Oku... 27 Ocak 2023
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Devamını Oku... 20 Ocak 2023
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Devamını Oku... 13 Ocak 2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.