Menü
YÜZ NASIL YIKANIR?
24.05.2022

YÜZ NASIL YIKANIR?

Günlük cilt bakımının belki de en önemli aşaması yüz temizliğidir. Canlı ve pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmanın sırrı, doğru şekilde yüz temizliği yapmaktan geçer. ‘Yüz nasıl yıkanır?’ sorusunun cevabı birçok kişiye göre basitmiş gibi görünse de cilt bakımında fark yaratan bir temizlik rutini için ne zaman, hangi sıklıkta ve ne ile yıkadığınız önemli bir ayrıntı olarak dikkat edilmesi gereken hususlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Cildinizi Arındırarak Parlak Bir Görünüme Kavuşmasına Yardımcı Olun

Düzenli şekilde yüzü yıkamak, fazla yağın azalmasına destek vermekle birlikte, özellikle cildinizi tahriş etmeyecek hassas temizleyiciler kullanarak yüzünüzü yıkamaya özen gösteriniz.

Cilt Bakım Ürünleriyle Rutininizi Destekleyiniz

Yüz yıkama işlemlerinin ardından kullanılacak ürünler daha etkin sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Tonikler temizleme adımına katkı sağlamanın yanı sıra cilt endişelerinin azalmamasına destek verir. Cildinizin ihtiyacına uygun içeriklere sahip toniklerle, cildinizin temizliğine destek olabilirsiniz.

Cilt Bakımından En Yüksek Düzeyde Fayda Elde Et

Yüz yıkama rutinini oluştururken doğru yüz yıkama, arındırma ve nemlendirme işlemlerini bir bütün olarak görmek gerekmektedir. Yüz yıkama rutininize haftada 2 kez peeling ve maske uygulamalarını ekleyerek daha temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yüzünüzü İdeal Isıda Yıkamaya Özen Gösteriniz.

Yüz yıkamada yapılan en büyük yanlış, suyun sıcaklığının ayarlanmamasıdır. Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz. Temizleyici sürmeden önce ılık su ile cildinizi ıslatmak, kullandığınız temizleyici ürünün ciltte kaymasını ve daha etkin bir temizleme yapılmasına katkı sağlayacaktır.

Temizleyiciyi Nasıl Kullanmalı?

Cildinize uygun seçtiğiniz temizleme ürününüzü madeni para büyüklüğünde bir miktar alınız. Yüzünüzün her yerini az miktarda temizleyiciyle kaplanmasını sağlayacak şekilde dairesel hareketlerle sürünüz. Otuz saniye ile bir dakika arası bir sürede dairesel hareketlerle masaj yapınız.

Cildimizi Nasıl Kurulamalı?

Cildi durulama işlemini ılık suyla ve nazik hareketlerle yapılmasını tavsiye diyoruz.  Durulama işlemi sonrası, yumuşak bir havlu ile hafif dokunuşlarla cildinizi kurulayabilirsiniz. Kurularken, yüzünüzü ovmamaya gayret ediniz. Aşırı ovalama hareketi, cildinizdeki kırışıklık görünümünün artmasına neden olabilmektedir. Sert havlular kullanmayarak cildinizin aşınmasına engel olurken, havlularınızı sık sık yıkayarak, bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Cildinizi Günde 2 kez Yıkayınız?

Hangi cilt tipi ya da ne tür bir ihtiyacınız olursa olsun, seçilen uygun ürünlerle, sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yüzü günde iki kereden fazla yıkamak, cildin kuruluk yaşamasına ve hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir.

Yüz Yıkarken En Sık Yapılan Hatalar

  • Yanlış Su Sıcaklığı

Su sıcaklığını en üst seviyede ayarlamanız cildimizde kuruluk oluşumuna zemin hazırlayabilmektedir. Aşırı soğuk su ise yüzde biriken kirin ve makyajın yeterli düzeyde temizlenmesine engel teşkil eder. Yüzünüzü ılık su ile yıkamanız en doğru yaklaşım olacaktır.

  • Havlu Seçimi

Yüzünüzü kuruladığınız havlu seçimi oldukça önemli bir ayrıntıdır. En son ne zaman yıkandığından dokusuna kadar cildimiz için önem taşımaktadır. Yüzünüzü her kuruladığınızda, havlunun bir tarafını kullanmaya özen gösterip sık sık yıkayınız. Sert ve kalın havlular, cildi tahriş edebileceğinden yumuşak dokuya sahip havluları seçmeye özen gösteriniz

  • Nemlendirici Kullanmamak

Yüz yıkama rutininden sonra cildiniz kuru kalabilir. Bu nedenden dolayı yüz yıkama sonrasında cildinizi nemlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Yanlış Ürün Kullanımı

Ürün seçimine özen göstererek, cildinize uygun, güvenilir ürünler ile cilt temizliğinizi yapmanızı öneriyoruz.

  • Yüz Temizliği Yaparken Takıları Çıkartmamak

Eldeki yüzük, koldaki bilezik ya da bileklikler yüz yıkarken tahrişe ya da kızarıklığa sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden, yüzünüzü yıkamadan önce takıları bir kenara koymanızı tavsiye ederiz.

  • Yüzü Ovalamak

Yüzü sert hareketlerle yıkamak, doğru bir davranış biçimi değildir. Bu şekilde yüz yıkamak, hassas ve narin olan yüz yapısına zarar verebilir. Ilık su ile yüzü yıkarken parmak uçlarıyla cilde dairesel hareketler eşliğinde masaj yapabilirsiniz.