Menü
GÜNEŞLENME SONRASI CİLT BAKIMININ “5” PÜF NOKTASI
23.08.2022

GÜNEŞLENME SONRASI CİLT BAKIMININ “5” PÜF NOKTASI

Güneşlenme sonrası cilt, başta nem kaybına bağlı olmak üzere normal zamanlara göre daha fazla hassaslaşır. Bu durum cildimizde istenmeyen oluşumlara neden olabilir.  Bu aşamada cilt bakımının önemi ortaya çıkmaktadır. Bu süreçteki cilt bakımının temelini, cildin kaybettiği nemi geri kazanması ve beslenerek güçlenmesi oluşturmaktadır.

Güneşlenme Sonrası Cildimiz için Neler Yapalım?

  1. İlk İşiniz Duş Almak ve Cildi Nemlendirmek Olsun

Güneşlenme sonrası ilk ve en önemli yaklaşımımız, duş alarak cildimizi, krem ve deniz tuzu gibi deniz ve güneşlendiğimiz ortamların kalıntılarından temizlemek olmalıdır. Bu aşamada özellikle cildin nem ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, cildi besleyici içeriklerle desteklenmiş ürünleri tercih etmenizi önermekteyiz. Cildi nemlendirme, sadece yüz ile sınırlı kalmamalı, tüm vücudumuz için uygun bakım yağları ve losyonlarla nem desteği sunmaya özen göstermeliyiz.

  1. Yüz Temizliğine Dikkat Ediniz

Gün içinde çeşitli etkenlerden dolayı kirlenen yüzünüzü, güneşlenme sonrası uygun ürünlerle temizlemenizi öneriyoruz.

  1. Aloevera Jelin Ferahlatıcı Etkisinden Yararlanın

Güneşlenme sonrası yaşanan hassasiyetler karşısında, aloevera jel ve yoğun aloevera jel içeren cilt bakım ürünleri ile cildinizin ferahlamasına yardımcı olabilirsiniz.

  1. Cildinize Leke Karşıtı Bakım Desteği Sunun

Güneş ışınları nedeniyle nem dengesi bozulan cildin bariyerinde meydana gelen yapısal değişiklikler, cildin zayıf ve dış etkenlerden daha çabuk etkilenen bir yapıya bürünmesine sebebiyet verebilmektedir. Bu durum, özellikle ciltte leke oluşumu başta olmak üzere ciltte istenmeyen oluşumlara neden olabilmektedir. Bu duruma sebebiyet vermemek için, cildinize uygun leke karşıtı bakım ürünlerini cilt bakım rutininize eklemeyi unutmayınız.

  1. Göz Çevresi Bakımını İhmal Etmeyin

Güneş ışınlarının en çok etkilediği bölgelerden biri olan göz çevresi, yüz bölgemiz içerisinde en ince dokuya sahip olması itibariyle, nemlendirme ve koruma konusunda ayrı bir önem taşımaktadır. Bu nedenle güneşlenme sonrası yaptığımız tüm bakım uygulamalarında, göz çevrenize destek vermeyi unutmamanızı tavsiye ediyoruz.  

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Cilt Bakım Rutini

Güneşin Cilt Üzerindeki Etkileri

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli