Menü
SAÇLAR NASIL YIKANMALI?
11.10.2022

SAÇLAR NASIL YIKANMALI?

Saçlar, dış görünümün güzelliğinde çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra, bakımı da bir o kadar önem taşır. Saç bakımının en önemli adımlarından birisi olan saç yıkamak denildiğinde, gözümüze çok kolay bir işlem gibi görülmekle birlikte, yıkama işlemi sırasında yapılan bazı hatalar, saçın kurumasına, kırılmasına ve saçlı deride istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamıza sebebiyet verebilmektedir. Daha parlak ve canlı saçlara sahip olmanız için, yıkarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam etmenizi tavsiye ederiz.

Şampuanlama, Saç Yıkamada En Önemli Adım

Şampuanın saçlar için 2 temel görevi vardır. Bu görevlerin en başında, saçların kir ve yağdan arındırılması gelmektedir. Bu işlevinin yanı sıra, doğal nem dengesi içinde yumuşak, canlı ve pürüzsüz saçlar içinde şampuan desteği oldukça önemlidir. Bu kadar önemli bir yere sahip olan şampuanın nasıl kullanıldığı, şampuanlamadan en üst seviyeden yararlanmanız adına ayrı bir önem taşımaktadır.

Şampuanlama Yaparken;

  • Saçların nemli olmasına dikkat ediniz. Şampuanlama öncesi saçların nemli ya da ıslak olması, etkili bir yıkama için önemli bir ön koşuldur. Saçın nemli olması, şampuanın saça daha eşit şekilde yayılmasına katkı sağlar.
  • Saçlar nemli ve ıslakken olduğundan daha korumasız ve hassas bir yapıya bürünürler. Buna bağlı olarak saçları parmak uçları ve avuç içleri ile nazik bir şekilde masaj yaparak yıkamak, kırılma ve yıpranma gibi istenmeyen durumların oluşmasının önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.
  • Şampuanlama yaparken, seçmiş olduğunuz ürünü kararında kullanmaya özem gösteriniz. Avuç içinizin dörtte birine denk gelecek oranda ürün kullanımı yeterli gelebilmekle birlikte, saç yoğunluğu ve ihtiyacınız oranında bu miktar üzerinde oynama yapabilirsiniz.

Saç Yıkarken Ilık Suyu Tercih Edin

Sürekli olarak sıcak su ile banyo yapmak saç derisinin hasar görmesine sebebiyet verebilirken, bu duruma bağlı olarak saçların cansız görünmesine, kırılma ve dökülme gibi istenmeyen durumların yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu durumların yaşanmasının önlenmesine katkı sağlamak amacıyla saçlarınızı ılık su ile yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

Saç Yıkadığınız Ürünü Doğru Seçin

Şampuan seçiminde saçlarınızın ihtiyacını göz önünde tutarken, doğal nem dengesine destek veren içerikler ve keratin gibi saçların güçlenmesine ve beslenmesine yardımcı olan içerikleri barındıran ürünleri tercih etmeye özen gösteriniz.

Duş Esnasında Saç Kremi Kullanımı

Duş esnasında saç kremi kullanımı tercih ediyorsanız mümkün olduğunca saç uçlarına uygulamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede saç tellerinin ihtiyacı olduğu neme destek verebilirsiniz. Bu uygulamanın yanı sıra yeni nesil durulama gerektirmeyen saç bakım yağları ile duş sonrası nem desteği ve kolay taranma konusunda saçlarınıza özel bir bakım sunabilirsiniz.

Saç Durulanması Önemli Bir İşlem

Şampuanlama sonrası saçların yeterince durulanmaya ihtiyacı vardır. Saç durulamasına yeterince vakit ayrılmadığı ve yeterli durulanmanın yapılmadığı durumlarda, saçların beslenmesine engel teşkil edebilecek düzeyde saç kökü tıkanmaları yaşanabilmektedir. Etkin bir şekilde yapılan durulama ile birlikte, daha canlı ve parlak saçlara kavuşulmasına destek verebilirsiniz.  

Durulama Sonrası Kurulama

Saç yıkamanın son dokunuşlarını oluşturan kurulama aşaması için yumuşak, suyu emmeye katkı sağlayan bir havlu seçilmesinde fayda olacaktır. Havlu ile kurulama tercih edildiğinde, oldukça nazik hareket ve yumuşak dokunuşlarla saçın neminin alınmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle kurutma aşamasında, zamanınız el verdiği süresince, saçların doğal olarak kendi halinde kurumasına izin verilmesinin, doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.

Bu konuyla ilgili Saçta Aşırı YağlanmaSaç Bakımında Yapılan Yanlışlar ve Saç Bakım Rutini başlıklı blog yazılarımız bu konuda ilginizi çekebilir.