Menü
UZUN YOLDA CİLT BAKIMININ PÜF NOKTALARI
31.08.2022

UZUN YOLDA CİLT BAKIMININ PÜF NOKTALARI

Uzun yolların götürdüğü istikametin amacı ne olursa olsun, bir çoğumuz için uzun yol yorgunluk hissi vermeden uzar gider. Biz bu yorgunluğu hissetmeyecek kadar eğlenceli bir yolculuk geçirsek de cildimiz bu yorgunluğu en üst seviyede hissedecektir. Güzel deneyimlere kapı açacak yolculukların cildimizdeki olumsuz yansımalarını önlemek için neler yapabiliriz. Gelin bu sorunun cevabını, yazımızın devamını okuyarak birlikte bulmaya çalışalım.

Her Daim Cilt Temizliği

Cildimiz yolculuk esnasında, türlü hava koşullarının yanı sıra farklı zemin ve ortamlarla temas haline geçmektedir. Bu durum, cildimiz için ilk ihtiyacın temizlik olduğunu çağrıştırmaktadır. Buna bağlı olarak yolculuk sırasında cildinizi temizlemeye özen göstermeli, yüz yıkamak için uygun bir yer bulamazsanız, cildinizi tonik yardımıyla temizleye özen gösteriniz.

Gün İçinde Nem Desteğini Aksatmamaya Özen Gösteriniz

Uzun yolculuk süresince karşılaşılan hava değişimleri başta olmak üzere pek çok etken, cildin nem dengesinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle yolculuk sırasında ihtiyaç duyduğunuz her an, nemlendirici desteğini cildinizden esirgememenizi tavsiye ediyoruz.

Dudak Bakımını Aksatmayın

Dudaklar narin yapıları sebebiyle yolculuk sırasındaki etkenlerden daha kolay etkilenebilmektedirler. Bu duruma bağlı olarak, dudaklarda kuruluk ve çatlak oluşumları görülebilmektedir. Bu istenmeyen oluşumlara karşı özellikle lip balm ve dudak bakım yağları gibi dudaklar için özel geliştirilmiş ürünlerle, dudaklarınızı yolculuk süresince desteklemeyi unutmayınız.

Güneş Kremi Her An Elinizin Altında Olsun

Yolculuk sırasında ister açık alanda ister araç içinde olsun, cildimiz güneşin zararlı ultraviyole ışınlarıyla temas halinde olacaktır. Cildinizin canlı ve bakımlı görünümüne destek olmak amacıyla, yolculuk sırasında belli aralıklarla güneş kremi uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Göz Bakımı Son Derece Önemli

Yüzümüzün en hassas bölgesi olan göz çevremiz için, yolculuk sırasında bakım desteği sunmak oldukça önem arz etmektedir. Özellikle yorgunluğun en çok hissedildiği bölge olan göz çevresi için geliştirilmiş ürünlerle, göz çevresi bakımınızı aksatmamanızı tavsiye ediyoruz.

Yolculuk, Maske için Uygun Zaman

Özellikle uzun yolculuklarda ciltte kuruma ve yorgunluğa bağlı olarak şişkinlik görünümü ile karşılaşılabilmektedir. Bu duruma karşı bakım desteği sunmak adına cilt maskelerinden yararlanabilirsiniz.

Makyaj ile Yolculuk Yapmamaya Özen Gösterin

Yolculuk öncesinde cilde yoğun bir makyaj uygulaması yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra, yolculuk öncesi cilde makyaj yaptıysanız, fırsatını bulduğunuz ilk yerde cildinizi temizlemeye özen gösteriniz.

Yeterli Su Tüketimine Önem Veriniz

Günlük rutinde en sık önerilen ayrıntılar arasında önemli bir yer teşkil eden su tüketimine, yolculuk esnasında da özen göstererek, vücudun susuz kalmamasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Cilt Bakım Rutini

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar

Ciltte Leke Oluşumu