Menü
YAZIN YATMADAN ÖNCE CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?
02.08.2022

YAZIN YATMADAN ÖNCE CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Yaz mevsiminde cildimiz için en önemli unsurlardan biri, cildin güneşten korunması ve düzenli cilt bakımıdır. Havaların ısınması ve güneşe maruz kalınan sürenin uzaması ile birlikte cilt bakımı oldukça önemli bir hal alır.

Yatmadan Önce Yapılan Cilt Bakımı Neden Önemli

Uykuya geçmeden önce yapılan cilt bakımı, cildin ihtiyacı olan nem dengesini sağlayarak, cildin kendini yenilemesine yardımcı olurken, cilt tonunun dengelenmesine destek vererek daha aydınlık bir ciltle güne başlamanıza katkı sağlar.

Yatmadan Önce Cilt Bakımı ile İlgili Püf Noktalar

  • Nemlendirici Kullanmayı İhmal Etmeyiniz

Cildin istenmeyen oluşumlarla karşı karşıya kalmamasının en önemli belirleyicilerin başında, nem dengesinin korunması gelmektedir. Gün boyu başta çevresel koşular olmak üzere, cildin kurumasına neden olan etkenlere karşı gece kullanımına uygun nemlendiricilerle, cildin nem dengesine destek vermenizi öneriyoruz.

  • Tonik Kullanımına Önem Veriniz

Cilt bakımı ve temizleme denildiğinde ilk akla gelen ürünler arasında yer alan tonikler, düzenli kullanımla ciltteki kir ve makyaj kalıntılarının arındırılmasına yardımcı olurken, gözeneklerin sıkılaşmasına ve daha pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümüne kavuşulmasına destek verirler.

  • Peeling Yaparak Cildinize Derinlemesine Bakım Yapın

Haftalık cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz yüz ve vücut peeling uygulamaları ile, cildinizin nem dengesinin sağlanmasına katkı sağlarken, daha pürüzsüz, temiz ve parlak bir cilt görünümüne kavuşulmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Maske Uygulamaları ile Cilt Bakım Rutininizi Zenginleştirin

Haftalık cilt bakım rutininizde, ihtiyacınıza göre düzenli olarak yapacağınız maske uygulamaları ile cildinizin onarılmasına ve yenilenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

  • Yatmadan Önce Makyajınızı Temizleyiniz

Makyaj malzemeleri, gün içinde ciltte gözeneklerin tıkanmasına neden olarak nefes almasının zorlaşmasına sebebiyet verebilmektedir. Özellikle makyaj kalıntıları cildin yağ dengesinin bozulmasına yol açarak, istenmeyen cilt oluşumlarına zemin hazırlayabilir. Bu durumlara maruz kalmamak adına yatmadan önce makyaj temizliğinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Göz Çevresi Bakımınızı Aksatmayınız

Göz çevremizi oluşturan derimiz, vücudumuzun diğer alanlarına göre daha ince ve hassas bir yapıdadır. Bu yapısal özelliğine bağlı olarak yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı bölge göz çevresidir. Bu duruma istinaden, yatmadan önce göz çevresi bakım serum ve yağları gibi özel ürünlerle, göz çevrenize ihtiyacı olan nem ve bakım desteğini sunmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Dudaklarınıza da Vakit Ayırınız

Geceleri uyumadan önce dudaklarınızı nemlendirmeyi unutmayınız. Bu bakım sayesinde günün ilk ışıklarıyla yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olabilirsiniz.

  • Ayak ve Ellerimizi de Unutmamak Gerekir

Gece yatmadan önce, el ve ayaklarınız için bakım uygulayıp uyumak, sizin rahatlamanıza yardımcı olurken, vücudun en önemli işlevlerini yerine getiren bölümlerimiz olan el ve ayaklara da gerekli özeni göstermenize imkân sağlamış olacaktır.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Yazın Cilt Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli

Cilt Bakım Rutini

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar

Güneşin Cilt Üzerindeki Etkisi