Menü
YÜZ SERUMLARI NASIL KULLANILIR?
12.08.2022

YÜZ SERUMLARI NASIL KULLANILIR?

YÜZ SERUMU NEDİR?

Serumlar konsantre ürünlerdir. Cildin alt tabakasına kadar inerler. Bu yüzden etkinliği yüksek ürünlerdir. Cildin ihtiyacı olan etken maddelerin, cilde kazandırılmasına yardımcı olurlar.

YÜZ SERUMLARININ GÖREVİ NEDİR?

Cilt serumları içerdiği bileşenlere göre spesifik özellikler içerebilmektedir. Hyaluronik asit, C vitamini ve antioksidan gibi güçlü içerikleriyle cildin doğal nem dengesine destek verirken, pürüzsüz ve daha aydınlık bir cilt görünümü için zemin hazırlanmasına yardımcı olurlar. Etkin formül ve ince moleküler yapılarıyla cilde hızlı bir şekilde nüfuz ederek hasar görmüş cildin onarılmasına ve yaşlanma belirtilerinin görünümün azaltılmasına destek verirler. Yüksek aktif içerikleri ile, nemlendirici sınıfı kategorisi yerine bakım ürünü sınıfına giren serumlar çok yönlü etkileriyle cilt rutininin en önemli bakım ürünleri arsında yer alırlar.

KİMLER SERUM KULLANMALI?

Serum için, ileriki yaşların kullanabileceği bir cilt bakım ürünü diye ifade etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Cildin ihtiyacına göre, daha erken yaşlardan itibaren cilt serumları rahatlıkla kullanılabilecek yapısal özellikte geliştirilmektedir.

YÜZ SERUMLARI NASIL KULLANILIR?

  • Önce Cilt Temizliği: Serumları cilde uygulamadan önce, cildinizi yüz temizleme ürününüzle iyice yıkayınız. Yıkama işleminden sonra tonik yardımıyla cildinizi kir ve yağdan arındırınız.
  • İşte Beklenen An: Cildinize 2 ile 3 damla serum uyguladıktan sonra, ürünü parmak uçlarınızla cildinize ve boyun bölgenize masaj yoluyla uygulayınız. Serumu uygularken, yukarı doğru hareketlerle yer çekiminin tersi yönünde uygularsanız cildinizde oluşan sarkmaların toparlanmasına katkı sağlamış olursunuz. Serum kullanırken, serumu avuç içine damlatmamanızı öneriyoruz. Serumlar çabuk emilen ürünler oldukları için ürünün avuç içinde emilmesine izin vermemeliyiz. Serumu cilde en etkin uygulama şekli direk olarak uygulanacak bölgeye damlatmaktır.
  • Serum Sonrası Cildinizi Nemlendiriniz: Cildinizin serumu emmesi için birkaç dakika bekledikten sonra, serumun etkisini pekiştirmek ve cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olmak için nemlendiricinizi uygulayınız.
  • Her Daim Güneş Koruma: C vitamini içerikli serumlar başta olmak üzere, gündüz serum kullanımı sonrası cildinizi mutlaka güneşin zararlı ışınlarından koruyunuz.

YÜZ SERUMU HANGİ SIKLIKTA KULLANILMALI?

Yüz serumlarının kullanım sıklığı kullanılan serumun çeşidine bağlı olmakla birlikte, serum üzerinde yazan kullanım bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Genel itibariyle yüz serumları, gün içinde 2 kez kullanıma uygun olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünleridir.

YÜZ SERUMLARI NASIL SAKLANIR?

Yüz serumlarında bulunan bazı bileşenler, hava ile temas ettiklerinde etkilerini yitirebilmektedirler. İçeriği ne olursa olsun herhangi bir olumsuz duruma fırsat vermemek adına en doğru yaklaşım, serumlarımızı serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmektir.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Cilt Bakım Rutini

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar