Menü
GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ
18.05.2023

GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK BAKIM ÖNERİLERİ

GÖZENEK NEDİR?

Gözenekler cildin nefes almasına ve nemli kalmasına yardımcı olan küçük kanallardır. Ancak gözeneklerin girintili yapıları, makyaj, kir ve biriken toksinler sebebiyle zamanla görünür hale gelmeye başlayabilir.

GÖZENEK BÜYÜMESİ

Gözenekler, kıl foliküllerinin ve yağ bezi kanallarının cilde açılma noktasıdır. Kıl folikülü içerisinde yağ üreten bir bez bulunur. Buna sebase bez denir. Yağ bezleri, yağı serbest bıraktığında bu yağ salgısı cildin tepesine kadar yükselir ve gözenekler içinde toplanır. Gözenek büyüklüğünü etkileyen en büyük faktör genetik özellikler olmakla birlikte, yağ üretimi fazla olan ciltlerin gözenekleri geniş olurken, yağ üretimi az olan ciltlerin gözenekleri küçük olmaktadır. Ciltteki kirlerin birikmesi de gözenekleri tıkayarak genişlemesine neden olabilmektedir. Güneş ışınları ve yaşlanmaya bağlı olarak azalmaya başlayan kolajen miktarı ciltte sarkma yaşanmasına zemin hazırlar. Bu durum aşağı doğru bir genişlemeye sebebiyet vererek gözenek görünümüne neden olur. Bunun yanı sıra nem eksikliği de gözeneklerin, açılmasına ve belirgin hale gelmesine sebebiyet verebilmektedir.

GÖZENEK OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

1. ADIM: TEMİZLEYİCİ (Gündüz-Gece)

Her sabah ve akşam yüz temizliği yaparak, gözeneklerdeki kirin ve yağın fazla birikim yapmasına engel olabilir, cildin doğal nem dengesinin korunmasına destek verebilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Günde 2 kez avuç içine aldığımız yeterli miktarda jeli, t bölgesinde yoğunlaşarak nazik hareketler ve masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası durulama yaparak cilt temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Elinizi hafifçe nemlendirdikten sonra ihtiyacınız kadar ürünü masaj yoluyla cildinizi uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası cildinizi durulayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Yüz, vücut ve makyaj temizliği için tüm cilt tiplerinde kullanım sağlayabilirsiniz.

2. ADIM: TONİK (Gündüz-Gece)

Yüz temizleyicisi sonrası sabah ve akşam kullanım sağlamanızı tavsiye ettiğimiz tonik desteği ile cildinizin nem dengesine katkı sağlayabilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Yeterli miktarda ürünü avuç içinize dökünüz. Cildin emilimini kolaylaştırmak amacıyla ürünü masaj yoluyla cildinize uygulayın. Ürünü, sabah ve akşam temiz ve kuru cilde uygulayabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur.

Yüz temizleme jeli ile temizlenen cilde pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.

Bir pamuk yardımıyla yüz ve göz bölgesini temizlemek için ya da makyaj çıkarmak için kullanılabilirsiniz. Uygulama pamukta herhangi bir iz kalmayana kadar tekrarlanmalıdır. Durulama gerektirmez.

3. ADIM: SERUM (Gündüz-Gece)

Serumlar, cilt temizliğinin hemen ardından diğer bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan ürünlerdir. Küçük moleküler yapılarıyla cildin daha derin tabakalarını destekleyerek nem dengesinin sağlanmasına ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilmesine yardımcı olurlar.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Günlük kullanıma uygun olan PHA serumu parmak uçlarıyla yüzünüze masaj yaparak uyguladıktan sonra, cilt yüzeyinden tamamen emilmesini bekleyiniz.

Temiz cilde dairesel hareketlerle masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Yüz ve boyun bölgesi için kullanım sağlayabilirsiniz.

4.ADIM: GÖZ ÇEVRESİ BAKIM (Gündüz-Gece)

Çok ince ve hassas yapısıyla sarkmaya ve kırışıklığa en yatkın olan göz altı ve çevresinin daha sıkı bir yapıya kavuşmasına destek olmak için, göz çevresi bakımı ihmal edilmemesi gereken bir adımdır. Göz çevresi, kırışıklık oluşumunun dışında göz altı ve şişliklerine müsait bir yapıya sahiptir. Ayrıca, göz çevresindeki derinin çok ince olması ve yüzün diğer bölümlerine göre daha az yağ ve ter bezi içermesinden dolayı, kendine has geliştirilmiş ürünle bakım yapılmasına ihtiyaç duymaktadır. Unutmayalım! Göz çevresine uygun ürün seçilmemesi, yağ bezelerinin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.

GÜNDÜZ KULLANIM

Göz çevresine parmak uçları ile nazikçe masaj yaparak sabah ve akşam yüz temizliği sonrasında kullanım sağlayabilirsiniz.

GECE KULLANIM

Temizlenmiş cilde içten dışa doğru dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanızı öneriyoruz.

5.ADIM: NEMLENDİRİCİ (Gündüz-Gece)

Hangi cilt tipine sahip olursak olalım cildimizin nem ve nem dengesine ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cilt kuruluğuna meyilli ciltler için nem desteğinin önemi oldukça yüksektir.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Temiz cilde dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz

Cildinize parmak uçları ile masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygundur.

6.ADIM: YAZ KIŞ GÜNEŞ KREMİ (Gündüz)

Güneş kremi UV ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz tüm bakım ürünlerinden sonra, en son ve en önemli rutinlerden biri olarak yaz kış kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Düzenli güneş kremi kullanmak cildin esnekliğini korumaya destek vererek cilt kuruluğuna yönelik bakıma yardımcı olabilirsiniz.

Leke karşıtı bakıma destek verecek aktif içeriği ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olan yapısıyla güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ayak ve bacak arkaları gibi gözden kaçacak yerleri atlamayınız. Cilt üzerindeki dayanıklılık süresine bağlı kalmaksızın, kreminizi 1,5 ile 2 saatte bir yenileyin. Terleme ve ıslanma sıklığına göre bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.

HAFTALIK ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

  • Haftada 2 Kez Maske Kullanılmalı

PROCSIN Aktif Karbon Kil Maskesi: Temizlenmiş cildinize maskeyi uyguladıktan 20 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayınız. Maskeyi uyguladıktan 1 saat sonrasına kadar herhangi bir cilt bakım ürünü kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle kil içerikli maskeler kullanarak gözeneklerde biriken fazla yağın giderilmesine ve gözenek genişlemesinin önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

PROCSIN Kolajen Maske: Temiz cilde parmak uçlarıyla masaj yaparak maskeyi uygulayınız. 5 dakika beklettikten sonra maskeyi ciltten durulayarak arındınız. Akşam temizleme jeli ve tonik sonrası kullanım sağlayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygundur.

PROCSIN Yumurta Maskesi: Temizlenmiş cilde parmak uçlarınız ile uygulayınız. 5 dakika boyunca ciltte beklettikten sonra durulayınız

  • Haftada 1 Akşam Peeling AHA BHA Serum

Temiz ve kuru cilde akşam saatlerinde 5,6 damla masaj yoluyla yanak ve t bölgesi için uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası maksimum 10 dakika sonra cildinizi durulamanızı öneriyoruz. Kullandığınız süre boyunca düzenli olarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyiniz. Haftada 1 gün kullanılmasını tavsiye ederiz.

  • Haftada 2 kez BODY BOOM Vücut Peelingi

Peelingi ıslak cildinize duştan 5 dakika önce dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Uygulama sonrası durulayınız. Peelingin kullanım miktarını cildinizin ihtiyacına göre ayarlayabilirsiniz. Haftada iki kez kullanmanızı öneririz.