Menü
KAŞ BAKIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER
16.08.2022

KAŞ BAKIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Kaşlarımız, yüzümüzde en çok dikkat çeken noktaların başında gelmektedir. Bu öneminden yola çıkarak kaşların arzu edilen görünüme sahip olabilmesi için canlı ve güçlü bir yapı sergilemesi gerekmektedir. Bu durum, cildimizin diğer bölümlerine gösterdiğimiz özeni, kaşlarımıza da gösterilmesi gerektiğinin en önemli nedenini oluşturmaktadır.

Kaş Bakımında Püf Noktalar

Nemlendirme çok önemli: Yüzümüz gün boyunca dış etkenlere maruz kalan cildimizin en önemli bölümlerinin başında gelir. Bu durum, yüzümüzde yaşanan yıpranmaların yoğunluğunun artmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle, nasıl ki yüzümüzü temizleyip nemlendiriyorsak, kaşlarımızı da duru su ile yıkayıp temizledikten sonra, uygun bakım yağı ve diğer ürünlerle nemlendirme işlemini yapmanız, kaşların bakımı için büyük önem taşır.

Saçlarına Gösterdiğin Özeni Kaşlarına da Göster!

Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, hafif ıslak saça uyguladığınız saç bakım yağı ve kremleriniz gibi, kaşlarınıza da cildin pH değerine uygun bakım yağları uygulayarak tarayabilirsiniz. Bu şekilde daha yumuşak ve ışıltılı bir kaş görünümüne katkı sağlamış olursunuz.  

  • Kaşlarınız için Doğru Ürün Seçimi

Kaş bakımında etkili ve doğru ürünleri tercih etmek, kaşlarınızın uzun vadede, göz bölgenizde daha güzel bir görünüm sergilemesine yardımcı olur.

  • Kaşlarınızı Tarayınız

Kaş bakımı denildiğinde unutulmaması gereken önemli adımlardan biride kaşların düzenli olarak taranmasıdır. Kaşların düzenli olarak kaşlara özel taraklara taranması, kaşların daha canlı ve sık görünmesine yardımcı olurken, geç uzama karşıtı yapılan bakıma destek verir.

  • Doğal Yağlardan Faydalanın

Özellikle, içeriğinde doğal yağları barındıran kaş bakım ürünlerini tercih etmeniz, daha gür, canlı, yumuşak ve doğal kaşlara sahip olmanızda sizlere destek olacaktır. Bunun yanı sıra Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlardan da destek alabilirsiniz.

  • Fazla Makyaj Yapmaktan Kaçının

Kaş bakımında fazla makyaj yapmamak, özellikle de kapatıcı ürünleri kaş çevrenize uygulamamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Kaşlarınıza uygun kalem, far ve maskaralarla güvendiğiniz bir markanın şeffaf sabitleyici jelleri ile kaşlarınızı istediğiniz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.  Bunların yanı sıra;

  • Beslenmenize Özen Gösteriniz
  • Yeterli Düzeyde Su Tüketiniz.
  • Cilt Bakımınızda Kaşlarınıza Ayrı Bir Önem Veriniz.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Cilt Bakım Rutini

Göz Çevresinde İstenmeyen Oluşumlar

Göz Çevresi Bakımı