Menü
TATİL SONRASI SAÇ BAKIMI
04.10.2022

TATİL SONRASI SAÇ BAKIMI

Güneşle en yoğun mesaimizin yaşandığı tatil dönemlerinde, güneş ışınlarına direk maruz kalan saçlarda, diğer dönemlere oranla daha fazla yıpranma meydana gelebilmektedir. Bu nedenle özellikle tatil dönüşü saçların daha özel bir ilgiye ihtiyaçları bulunmaktadır.

Tatil Sonrası Saç Bakımı Neden Önemli

Yaz aylarının vazgeçilmezleri olan tatil dönemlerinde saçlar, deniz ve havuz suyunun yanı sıra yoğun güneş ışınlarının etkisiyle kurumaya ve yıpranmaya başlayabilmektedir. Bu durum, yeterli bakım desteği sunulmamasıyla birlikte, saçlarda kırılma ve dökülme gibi istenmeyen durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu duruma bağlı olarak, tatil dönüşü saçlar, genel olarak olmadığı kadar cansız ve kuru bir görünüm sergileyebilirler.

TATİL SONRASI SAÇ BAKIMINDA ÖNCELİKLER

Saçların Güçlenme Zamanı

Tatil süresince doğal nemini kaybetmeye, kurumaya ve hacmini yitirmeye başlayan saçlarınız için ilk yapacağınız desteklerin başında, saçlarınızın doğal nem dengesine destek verecek içeriklerle güçlendirilmiş, onarma ve yenileme kabiliyetine sahip doğru bir şampuan tercihinde bulunmak olacaktır.

Durulanmayan Bakımla Tam Destek

Saçların tatil döneminden sonra en fazla ihtiyaç duyduğu yapı nemdir. Tatil dönüşü kurumaya meyil etmiş saçlara ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmanın en etkin yollarından biri durulanmayan saç bakım yağları ve kremleridir. Duş sonrası veya gün içinde kullanabileceğiniz bu tarz ürünlerle, saçların kökten uca kadar beslenmesine ve güçlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra doğal nem dengesine katkı sağlayabilirsiniz.

Yeni Nesil Ürün Saç Mayonezleri

Saç bakımının yeni trendleri arasında yerini alan saç mayonezleri ile, yıpranmış saç tellerinin daha canlı ve bakımlı görünmesine yardımcı olmakla birlikte, saçlarınızın doğal nem dengesine katkı sağlayabilirsiniz.

Saç Bakımında Sirke Takviyeli Ürünlerden Destek Alınız

Duş esnasında içeriğinde sirke barındıran ürünlerden destek alarak saçların daha güçlü ve parlak hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz.  

Maske ile Saçlarınızı Ödüllendirin

Özellikle saçların beslenmesine, güçlenmesine ve nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olma özelliği ile keratin içerikli ürünler başta olmak üzere, saçlarınıza ve ihtiyacınıza uygun saç maskeleriyle, tatil dönüşü yıpranan saçlarınıza ekstra destek veriniz.

Haftalık Bakımda Peeling Desteği

Saç bakımında peeling uygulamaları önemli bir yere sahiptir. Düzenli peeling uygulamaları ile saç diplerindeki gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olarak daha bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Isıl İşlemlerden Uzak Durmaya Gayret Ediniz

Saçlarınız için, fön maşa gibi ısı veren uygulamalardan yararlanıyorsanız, uygulamaların miktarını, özellikle yaz tatili dönüşü en az seviyeye indirmeye gayret ediniz.

Beslenmenize Özen Gösterin

Yeterli miktarda su tüketerek dıştan verilen nem desteğine, içtende katkı sağlayınız.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Saç Bakım Rutini

Güneşin Saç Üzerindeki Etkileri

Hava Koşullarının Saç Üzerindeki Etkisi