Menü
CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ
20.01.2023

CİLT KURULUĞUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt Kuruluğu Nedir?

Cilt kuruluğu cildin en yüzeysel tabakası olan epidermiste yeterli miktarda su bulunmamasıyla karakterize olan çok yaygın bir cilt oluşumudur. Erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkilemekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır. Özellikle eller, dirsekler ve dudaklar başta olmak üzere cilt kuruluğu vücudun tamamına yakınında görülebilen bir cilt oluşumudur.

Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Cilt kuruluğunun nedenleri arasında genetik yatkınlık ön plana çıkmaktadır. Gözeneklerdeki nem dengesizliğini arttıracak faktörler, ciltteki kuruluk oranının yükselmesine sebebiyet verebilir. Kuruluğa neden olabilecek faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Hava şartlarına bağlı olarak sıcaklık ve nem seviyelerinin düştüğü kış aylarında cilt kuru olma eğilimindedir.
  • Kalorifer, odun sobası, yerden ısıtma cihazları ve şömineler, nemin azalmasına ve cildin kurumasına zemin hazırlayabilmektedir.
  • Uzun süreli sıcak duşlar veya banyolar, cildin kurumasına neden olabilmekte, yoğun klorlu yüzme havuzları da kuruluğa yol açabilmektedir.
  • Pek çok sabun, deterjan ve şampuan türü, ciltteki nemin yağın azalmasına neden olarak cilt kuruluğuna sebebiyet verebilmektedir.
  • Yetersiz su tüketimi.
  • Atopik dermatit, sedef gibi cilt rahatsızlıkları olan kişilerde, cilt kuruma eğilimi gösterebilir.
  • Kullanılan bazı ilaçlar cilt kuruluğuna sebebiyet verebilir.
  • Yanlış ürün tercihleri cilt kuruluğu oluşumuna neden olabilmektedir.

KURU CİLTLERE YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

1. ADIM: TEMİZLEYİCİ (Gündüz-Gece)

Her sabah ve akşam yüz temizliği yaparak, cilt yüzeyinizdeki kirin ve yağın fazla birikim yapmasına engel olabilir, cildin doğal nem dengesinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Elinizi hafifçe nemlendirdikten sonra ihtiyacınız kadar ürünü masaj yoluyla cildinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası cildinizi durulayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Yüz, vücut ve makyaj temizliği için tüm cilt tiplerinde kullanım sağlayabilirsiniz.

Yüzünüzü ılık suyla hafifçe ıslattıktan sonra avucunuza döktüğünüz jeli nazik hareketlerle T bölgesinde yoğunlaşarak cildinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası ılık suyla yüzünüzü durulamanız yeterlidir. Clinoil yüz temizleme jelini, yüz, vücut ve makyaj temizliğinde kullanabilirsiniz.

2. ADIM: TONİK (Gündüz-Gece)

Yüz temizleyicisi sonrası sabah ve akşam kullanım sağlamanızı tavsiye ettiğimiz tonik desteği ile cildinizin nem dengesine katkı sağlayabilirsiniz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Yeterli miktarda ürünü avuç içinize dökünüz. Cildin emilimini kolaylaştırmak amacıyla ürünü masaj yoluyla cildinize uygulayın. Ürünü, sabah ve akşam temiz ve kuru cilde uygulayabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur.

Yüz temizleme jeli ile temizlenen cilde pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.

3. ADIM: SERUM (Gündüz-Gece)

Serumlar, cilt temizliğinin hemen ardından diğer bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan ürünlerdir. Küçük moleküler yapılarıyla cildin daha derin tabakalarını destekleyerek nem dengesinin sağlanmasına ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilmesine yardımcı olurlar.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Cildinize oval hareketlerle masaj yoluyla uygulayabilirsiniz

Temiz cilde parmak uçlarınızla masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Yüz ve boyun bölgesi için kullanım sağlayabilirsiniz.

4.ADIM: GÖZ ÇEVRESİ BAKIM (Gündüz-Gece)

Çok ince ve hassas yapısıyla sarkmaya ve kırışıklığa en yatkın olan göz altı ve çevresinin daha sıkı bir yapıya kavuşmasına destek olmak için, göz çevresi bakımı ihmal edilmemesi gereken bir adımdır. Göz çevresi, kırışıklık oluşumunun dışında göz altı ve şişliklerine müsait bir yapıya sahiptir. Ayrıca, göz çevresindeki derinin çok ince olması ve yüzün diğer bölümlerine göre daha az yağ ve ter bezi içermesinden dolayı, kendine has geliştirilmiş ürünle bakım yapılmasına ihtiyaç duymaktadır. Unutmayalım! Göz çevresine uygun ürün seçilmemesi, yağ bezelerinin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.

GÜNDÜZ KULLANIM

Göz çevresine parmak uçları ile nazikçe masaj yaparak sabah ve akşam yüz temizliği sonrasında kullanım sağlayabilirsiniz.

GECE KULLANIM

Temizlenmiş cilde içten dışa doğru dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanızı öneriyoruz.

5.ADIM: DUDAK BAKIMI (Gündüz-Gece)

Dudaklar, vücudumuzun en hassas noktalarından bir tanesidir. Buda sağlıklı ve canlı dudak görünümü için bakım yapılmasının önemini ortaya koymaktadır.

GÜNDÜZ KULLANIM

Dudaklarınızın bakımlı, nemli ve yumuşak olmasına destek vermek ve çatlak oluşumunun önlenmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğunuz her an kullanım sağlayabilirsiniz.

GECE KULLANIM

Çatlamaya meyil göstermiş dudaklarınız için gece yatmadan önce kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

6.ADIM: NEMLENDİRİCİ (Gündüz-Gece)

Hangi cilt tipine sahip olursak olalım cildimizin nem ve nem dengesine ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cilt kuruluğuna meyilli ciltler için nem desteğinin önemi oldukça yüksektir.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Temiz cilde dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz

Cildinize parmak uçları ile masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygundur.

7.ADIM: YAZ KIŞ GÜNEŞ KREMİ (Gündüz)

Güneş kremi UV ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz tüm bakım ürünlerinden sonra, en son ve en önemli rutinlerden biri olarak yaz kış kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Düzenli güneş kremi kullanmak cildin esnekliğini korumaya destek vererek cilt kuruluğuna yönelik bakıma yardımcı olabilirsiniz.

Leke karşıtı bakıma destek verecek aktif içeriği ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olan yapısıyla güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ayak ve bacak arkaları gibi gözden kaçacak yerleri atlamayınız. Cilt üzerindeki dayanıklılık süresine bağlı kalmaksızın, kreminizi 1,5 ile 2 saatte bir yenileyin. Terleme ve ıslanma sıklığına göre bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.

8.ADIM: BAKIM YAĞI (Gece)

El, yüz ve tüm vücut için parmak uçlarınızla oval hareketlerle masaj yoluyla uygulayabilirsiniz.

Temiz cilde parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayınız

HAFTALIK ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

  • Haftada 1 Kez PROCSIN Nemlendirici Yumurta Maskesi

Temizlenmiş cilde parmak uçlarınız ile uygulayınız. 5 dakika boyunca ciltte beklettikten sonra durulayınız

  • Haftada 2 kez BODY BOOM Vücut Peelingi

Peelingi ıslak cildinize duştan 5 dakika önce dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Uygulama sonrası durulayınız. Peelingin kullanım miktarını cildinizin ihtiyacına göre ayarlayabilirsiniz. Haftada iki kez kullanmanızı öneririz.