Menü
CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ
16.12.2022

CİLTTE LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

Cilt Lekesi Nedir?

Cilt lekeleri cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu meydana gelen oluşumlardır. Melanin, gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Cilt lekelerinin başlıca nedenleri arasında güneş hasarı, hormonal değişiklikler, ilaçların yan etkileri, deride meydana gelen bazı cilt hastalıkları, yara izleri ile ciltte meydana gelen tahriş ve yıpranmaları sayabiliriz. Bunların yanı sıra yaz mevsiminde yaptırılan ağda ve epilasyon gibi işlemler, hamilelik, genetik yatkınlık, yaşlanma, son kullanma tarihi geçmiş ya da yanlış kozmetik ürün kullanım, aşırı yağlı ve baharatlı beslenme, leke oluşumu için zemin hazırlayan önemli nedenler arasında sayılabilir. Şimdi birlikte ciltte leke oluşumuna yönelik yapılması gereken en önemli adımlardan biri olan cilt bakım rutinimizi oluşturmaya başlayalım!

LEKE OLUŞUMUNA YÖNELİK CİLT BAKIM RUTİNİ

1. ADIM: TEMİZLEYİCİ

Cilt temizliği, ciltte biriken toz, kir, makyaj, yağ ve ölü hücrelerden temizleyerek, cildin yıpranmasının önlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olan önemli bir adımdır. Sabah ve akşam günde 2 kez olmak üzere cildinizi temizlemenizi tavsiye ediyoruz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Yüzünüzü ılık suyla hafifçe ıslattıktan sonra avucunuza döktüğünüz jeli nazik hareketlerle T bölgesinde yoğunlaşarak cildinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası ılık suyla yüzünüzü durulamanız yeterlidir. Clinoil yüz temizleme jelini yüz, vücut ve makyaj temizliğinde kullanabilirsiniz.

Avuç içine aldığınız yeterli miktarda jeli, t bölgesinde yoğunlaşarak nazik hareketler ve masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası durulama yaparak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.  

2. ADIM: TONİK

Çoğumuz tonik kullanımını atlamayı tercih etse de yüz temizleme jeli ile yapılan cilt temizliğinin pekiştirilmesi adına tonik kullanımı önemli bir destektir.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Yeterli miktarda ürünü avuç içinize dökünüz. Cildin emilimini kolaylaştırmak amacıyla ürünü masaj yoluyla cildinize uygulayın. Sabah ve akşam, temiz ve kuru cilde uygulayabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur.

Yüz temizleme jeli ile temizlenen cilde pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.

Ayrıca; Gece yatmadan önce yukarıdaki iki ürünün yanı sıra, cildinizdeki makyaj yoğunluğu ve ihtiyacınıza bağlı olarak aşağıdaki ürünleri de bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Unutmayalım! Günün sonunda kir, yağ ve makyajdan cildin arındırılması oldukça önemli bir adımdır.

Bir pamuk yardımıyla yüz ve göz bölgesini temizlemek için ya da makyaj çıkarmak için kullanılabilirsiniz. Uygulama pamukta herhangi bir iz kalmayana kadar tekrarlanmalıdır. Durulama gerektirmez. 

İlk kullanımlarda günde 1 kez, 1 ay sonunda haftada 3 kez kullanım öneriyoruz.

3. ADIM: SERUM VE BAKIM YAĞI

Serumlar, cilt temizliğinin hemen ardından diğer bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan ürünlerdir. Küçük moleküler yapılarıyla cildin daha derin tabakalarını destekleyebilirler.

GÜNDÜZ TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER

Temiz cildinize gün içinde parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulama yapabilirsiniz.

Yüz temizleme jeli ve toniği ile temizlenmiş cildinize parmak uçlarınızla masaj yoluyla uygulama yapabilirsiniz.

GECE TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER

Temiz cilde dairesel hareketlerle parmak uçlarıyla masaj yoluyla uygulayabilirsiniz.

Temizlenmiş ve arındırılmış cilde noktasal masaj yapılarak uygulanır.

Temizlenmiş cilde dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

4.ADIM: GÖZ ÇEVRESİ BAKIM

Çok ince ve hassas yapısıyla sarkmaya ve kırışıklığa en yatkın olan göz altı ve çevresinin daha sıkı bir yapıya kavuşmasına destek olmak için, göz çevresi bakımı ihmal edilmemesi gereken bir adımdır. Göz çevresi, kırışıklık oluşumunun dışında göz altı ve şişliklerine müsait bir yapıya sahiptir. Ayrıca, göz çevresindeki derinin çok ince olması ve yüzün diğer bölümlerine göre daha az yağ ve ter bezi içermesinden dolayı, kendine has geliştirilmiş ürünle bakım yapılmasına ihtiyaç duymaktadır. Unutmayalım! Göz çevresine uygun ürün seçilmemesi, yağ bezelerinin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.

GÜNDÜZ TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER

Göz çevresine parmak uçları ile nazikçe masaj yaparak yüz temizliği sonrasında kullanım sağlayabilirsiniz.

GECE TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER

Temizlenmiş cilde içten dışa doğru dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanızı öneriyoruz. 

5.ADIM: NEMLENDİRİCİ

Karma, yağlı, kuru veya hassas hangi cilt tipine sahip olursak olalım cildimizin nem ve nem dengesine ihtiyacı bulunmaktadır.

Temiz cilde dairesel hareketlerle parmak uçlarıyla masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günlük kullanıma uygundur.

6.ADIM: YAZ KIŞ GÜNEŞ KREMİ

Güneş kremi UV ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz rutininin en son ve en önemli rutinlerden biridir.

Leke karşıtı bakıma destek verecek aktif içeriği ve tüm cilt tipine uygun yapısıyla güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ayak ve bacak arkaları gibi gözden kaçacak yerleri atlamayınız. Cilt üzerindeki dayanıklılık süresine bağlı kalmaksızın, kreminizi 1,5 ile 2 saatte bir yenileyin. Terleme ve ıslanma sıklığına göre bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.

HAFTALIK RUTİN ÖNERİMİZ

  • Haftada 2 kez PROCSIN Çinko Maske

Temiz cildinizi su ile nemlendiriniz. Maskeyi cildinize sürünüz. Maske cildinizde kuruduktan sonra ılık suyla durulayınız. Haftada 2 kez kullanımı tavsiye ediyoruz.

  • Haftada 1 kez PROCSIN Hydrosynol Aha Bha Peeling Serum

Temiz ve kuru cilde akşam saatlerinde 5-6 damla masaj yoluyla yanak ve t bölgesi için uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası maksimum 10 dakika sonra cildinizi durulamanızı öneriyoruz. Kullandığınız süre boyunca düzenli olarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyiniz. Haftada 1 gün kullanılmasını tavsiye ederiz.

  • Haftada 2 kez BODY BOOM Vücut Peelingi

Peelingi ıslak cildinize duştan 5 dakika önce dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Uygulama sonrası durulayınız. Peelingin kullanım miktarını cildinizin ihtiyacına göre ayarlayabilirsiniz. Haftada 2 kez kullanmanızı öneririz.