Menü
AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ
13.01.2023

AKNELİ CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİ

Akne Nedir?

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt oluşumudur. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltte kabarık kırmızı şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakabilirler. Akneler sıklıkla yüz, sırt, kol ve göğüs bölgesinde görülür.

Akneye Sebebiyet Veren Başlıca Nedenler

  • Genetik nedenler
  • Hormonal nedenler
  • Cildin fazla yağ üretmesi
  • Stres
  • Kullanılan bazı ilaçlar
  • Mevsimsel değişiklikler
  • Çevresel koşullar
  • Çevre kirliliği
  • Güneş ışınları

AKNELİ CİLTLER İÇİN CİLT BAKIM RUTİNİ

1. ADIM: TEMİZLEYİCİ (Gündüz-Gece)

Cilt temizliği, ciltte biriken toz, kir, makyaj, yağ ve ölü hücrelerden temizleyerek, cildin yıpranmasının önlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olan önemli bir adımdır. Sabah ve akşam günde 2 kez olmak üzere cildinizi temizlemenizi tavsiye ediyoruz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez T bölgesi ağırlıklı olmak üzere yüz bölgenizde kullanım sağlayabilirsiniz.

Elinizi ve cildinizi hafifçe nemlendirdikten sonra, ihtiyacınız kadar jeli cildinize sürerek masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası cildinizi durulayınız. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cilt temizliğinde kullanabilirsiniz.

Elinizi hafifçe nemlendirdikten sonra ihtiyacınız kadar ürünü masaj yoluyla cildinizi uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası cildinizi durulayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Yüz, vücut ve makyaj temizliği için tüm cilt tiplerinde kullanım sağlayabilirsiniz.

2. ADIM: TONİK (Gündüz-Gece)

Çoğumuz tonik kullanımını atlamayı tercih etse de yüz temizleme jeli ile yapılan cilt temizliğinin pekiştirilmesi adına tonik kullanımı önemli bir destektir. Yüz temizleyicisi sonrası sabah ve akşam kullanım sağlamanızı tavsiye ediyoruz.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Yüz temizleme jeli ile temizlenmiş cildinizi bir makyaj pamuğu yardımı ile nazikçe tonikleyiniz.

Temiz cilde pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz. Durulama gerektirmeyen yapısı ile sabah ve akşam cilt temizliğinde kullanabilirsiniz.

Yeterli miktarda ürünü avuç içinize dökünüz. Cildin emilimini kolaylaştırmak amacıyla ürünü masaj yoluyla cildinize uygulayın. Ürünü, sabah ve akşam temiz ve kuru cilde uygulayabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur.

Bir pamuk yardımıyla yüz ve göz bölgesini temizlemek için ya da makyaj çıkarmak için kullanılabilirsiniz. Uygulama pamukta herhangi bir iz kalmayana kadar tekrarlanmalıdır. Durulama gerektirmez.

3. ADIM: SERUM (Gündüz-Gece)

Serumlar, cilt temizliğinin hemen ardından diğer bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan ürünlerdir. Küçük moleküler yapılarıyla cildin daha derin tabakalarını destekleyerek nem dengesinin sağlanmasına ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilmesine yardımcı olurlar.

ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

Temizlenmiş cildinize 5-6 damla serumu masaj yoluyla uygulayabilirsiniz.

4.ADIM: GÖZ ÇEVRESİ BAKIM (Gündüz-gece)

GÜNDÜZ KULLANIM

Göz çevresine parmak uçları ile nazikçe masaj yaparak sabah ve akşam yüz temizliği sonrasında kullanım sağlayabilirsiniz.

GECE KULLANIM

Temizlenmiş cilde içten dışa doğru dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanızı öneriyoruz.

5.ADIM: NEMLENDİRİCİ (Gündüz-Gece)

Temiz cilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

6.ADIM: YAZ KIŞ GÜNEŞ KREMİ (Gündüz)

Güneş kremi UV ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz tüm bakım ürünlerinden sonra, en son ve en önemli rutinlerden biri olarak yaz kış kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Düzenli güneş kremi kullanmak cildin esnekliğini korumaya destek vererek gözenek oluşumuna yönelik bakıma yardımcı olabilirsiniz.

Leke karşıtı bakıma destek verecek aktif içeriği ve tüm cilt tipine uygun yapısıyla güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ayak ve bacak arkaları gibi gözden kaçacak yerleri atlamayınız. Cilt üzerindeki dayanıklılık süresine bağlı kalmaksızın, kreminizi 1,5 ile 2 saatte bir yenileyin. Terleme ve ıslanma sıklığına göre bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.

7.ADIM: BAKIM YAĞI (Gece)

Çay ağacı yağlı s.o.s oili, temizlenmiş cildinize düzenli olarak masaj yolu ile uygulayabilirsiniz Yatmadan önce çay ağacı kremden bir süre sonra bölgesel olarak uygulayabilirsiniz.

HAFTALIK ÜRÜN ÖNERİLERİMİZ

  • Haftada 2 kez Sülfür Maske ya da Arındırıcı Işıltı Veren Kil Maskesi

PROCSIN Akne Karşıtı Sülfür Maskesi: Jel ya da köpükle temizlenmiş cildi buz ya da soğuk su ile nemlendiriniz. Maske cilde sürülüp kurumasını bekleyiniz. Maske ciltte kuruduktan sonra cildinizi ılık suyla durulayınız. Haftada 2 kez kullanımını tavsiye ediyoruz

PROCSIN Arındırıcı Işıltı Veren Kil Maskesi: Maskenizi yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. 20 dk bekledikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz. Haftada 2 kez kullanıma uygundur.

  • Haftada 1 kez PROCSIN Hydrosynol Aha Bha Peeling Serum

Temiz ve kuru cilde akşam saatlerinde 5,6 damla masaj yoluyla yanak ve t bölgesi için uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası maksimum 10 dakika sonra cildinizi durulamanızı öneriyoruz. Kullandığınız süre boyunca düzenli olarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyiniz. Haftada 1 gün kullanılmasını tavsiye ederiz.

  • Haftada 2 kez BODY BOOM Vücut Peelingi

Peelingi ıslak cildinize duştan 5 dakika önce dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Uygulama sonrası durulayınız. Peelingin kullanım miktarını cildinizin ihtiyacına göre ayarlayabilirsiniz. Haftada iki kez kullanmanızı öneririz.

  • Duş sırasında HERBAL SCIENCE Çay Ağacı Duş Jeli

Duş ve yüz temizliği sırasında ellerinizle ya da yumuşak bir banyo lifi ile vücudunuza uygulayınız daha sonra durulayabilirsiniz.