Menü
CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ NE MİKTARDA KULLANILMALI?
09.09.2022

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ NE MİKTARDA KULLANILMALI?

Cilt bakım rutinimizde yer alan ürünleri ne miktarda kullandığımız, ürünlerden etkili bir şekilde yararlanabilmemiz için önemli bir ayrıntıdır. Cildimiz için doğru ürünleri seçip onları uygun bir sırada uygulamamız ne kadar önemli ise, bu uygulama esnasında hangi miktarda ürünü uygulamamızda o denli önemlidir. Bu önemden yola çıkarak, daha olumlu sonuçlar için cilt bakım ürünlerine yönelik kullanım miktarları ile ilgili bilgilendirme yapmak istedik.

Yüz Temizleme Jeli

Yüz temizleme jelleri gereğinden az miktarda kullanıldıklarında istenen temizlik düzeyine ulaşmanızda yeterli sonuç vermezken, fazla kullanımda ise kuruluk ve cilt hassasiyetine sebebiyet verebilmektedir. Genel olarak avuç içine alınacak 50 kuruş büyüklüğünü geçmeyecek bir miktar ürün yüzünüzün tamamını temizlemek için yeterli gelebilmektedir. İhtiyacınıza göre bu miktarı azaltıp arttırabilirsiniz.

Peeling

Peeling uygulamasında kullanılacak miktarın belirlenmesi, hangi bölgeye uygulanacağı ile doğrudan ilişkili bir durumdur. Tüm yüze peeling uygulaması yapılacaksa yine yüz temizleme jelinde kullandığımız miktara yakın bir uygulama yapacakken, siyah nokta ile ilgili bölgesel peelingler de daha küçük bir miktarla uygulama yapabilirsiniz.

Tonik

Cildinizde birikmiş olan kir ve kalıntıların tamamına yakınını arındırmak için destek olan tonikleri, makyaj pamuğunun kenarları boş kalacak şekilde, orta kısmını nemlendirecek miktarda kullanmanız yeterli olacaktır.

Serum

Serumlar yapılarına göre çok işlevli cilt bakım ürünleridir. Bununla birlikte, cildin alt katmanlarına verdiği destekle cilt bakımı için önemli bir yeri olan serumları, konsantre özellikleriyle birkaç damla kullanmanız yeterli olacaktır.

Nemlendirici

Cilt bakım rutininin en önemli adımlarından biri olan nemlendiricilerin miktarını genel olarak cildinizin ihtiyacına göre belirlemeniz doğru bir yaklaşım olacaktır. Cildinizin ağırlaşmasına neden olacak kadar fazla, cildinizin kuru kalmasına sebebiyet verebilecek kadar az bir ürün miktarı olmamak koşuluyla leblebi büyüklüğündeki bir miktarı deneyim sağlayarak tüm yüzünüze uygulayabilir, miktarın yüzünüz için fazla geldiğini hissederseniz boyun ve dekolte bölgenize uygulayabilirsiniz.  

Maske

Yüz maskesi uygulama miktarı, maskenin yapısına göre değişiklik gösterebilmekle birlikte 50 kuruş ve 1 liralık madeni para arası büyüklüğündeki maske miktarları cilt için yeterli gelmekle birlikte, uygulama deneyimleri sonrası bu miktarların cildiniz için yeterli gelip gelmediğine karar vererek miktar ayarlamaları yapabilirsiniz. Özellikle kuruma özellikli kil maskelerinde maskenin kurumasına imkân tanıyacak düzeyde ürün uygularken, soyulabilir maskelerde, ciltten rahat soyulabilecek bir miktarı cildiniz için uygulamanız bakım sırasında size kolaylık sağlayacaktır.

Güneş Kremi

Dört mevsim kullanımı önerilen ürünlerin başında gelen güneş kremlerinin etkinliği açısından, kullanım miktarları önem arz etmektedir. Kullanım miktarı konusunda tasarrufa gitmememiz gereken ürünler arsında olan güneş kremini genel olarak iki parmak kuralı denilen ve işaret parmağı ve orta parmağının iki çizgisi arasına uygulayarak yüzünüze kullanım sağlayabilirsiniz. Bu uygulamanın yanı sıra güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında, göğüs bölgesi, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı 1 tatlı kaşığı miktarında uygulayabilirsiniz. 

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Sonbahara Girerken Cilt Bakımı

Uzun Yolda Cilt Bakımının Püf Noktaları

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar

Yüz Serumları Nasıl Kullanılır?