Menü
NEMLENDİRİCİ UYGULARKEN EN SIK YAPILAN HATALAR
27.09.2022

NEMLENDİRİCİ UYGULARKEN EN SIK YAPILAN HATALAR

Nemlendirici uygulaması, cilt bakımı rutininin en önemli ve en kolay uygulanan adımı olarak görülmekle birlikte, yaygın olarak yapılan ve nemlendiricinin etkinliğinden yeterince yararlanmamamıza neden olan bazı kullanım hataları mevuttur. Buna yönelik bilgilendirme amacıyla hazırladığımız yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz.

  • Nemlendirici Sürmeden Önce Cilt Temizliği Yapmamak

Nemlendirici sürmeden önce cildin temizlenmesi, cilt bakım rutininin ilk ve en önemli adımlarının başında gelmektedir. Nemlendirmek için kullanılan ürünün cilt tarafından iyice emilerek en yüksek faydanın alınması açısından, cildin temiz olması önemlidir. Temizlenmemiş bir cilde uygulanan nemlendirici, cilt tarafından yeterince emilmeyerek beklenen faydanın görülmesine engel teşkil etmenin yanı sıra, gözeneklerin gereğinden fazla tıkanmasına sebebiyet vererek istenmeyen cilt oluşumlarına sebebiyet verebilmektedir.  

  • Ürünü Cilde Gereğinden Fazla Uygulamak

Cildimiz için seçtiğimiz tüm ürünler gibi, nemlendiricileri kullanmaktaki temel amaç, ürünün cildimize olan faydalarından en üst düzeyde yararlanmaktır. Bu durum kimi zaman cilde kullanılan ürünün miktarı ne kadar fazla ise faydası o kadar yükse olur düşüncesini akıllara getirebilir. Bu düşünce, faydanın aksine cilt için istenmeyen oluşumlara zemin hazırlayabilir. Cildimizi nemlendirmek isterken cildin nem dengesinin bozulmasına ve yüzde ağırlık hissi oluşmasına neden olabiliriz.

  • Nemlendiriciyi Sadece Yüze Uygulamak

Cilt nemlendiricilerini uygularken, sadece yüz bölgesi değil, özellikle boyun ve dekolte bölgesine de uygulamak doğru bir yaklaşım olacaktır. Boyun bölgesi, yüz bölgesi içinde hassas bir deriye sahiptir. Buna bağlı olarak ince çizgi ve erken yaşlanma belirtileri bu bölgede görülebilmektedir. Bu nedenle, yüz bölgesine uyguladığınız nemlendiriciyi boyun ve dekolte bölgenize de uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Yüz bölgemiz için nem desteği ne kadar önemli ise, ellerimiz, kollarımız, ayak ve bacaklarımız yani tüm vücudumuzu uygun ürünlerle her daim nemlendirmek son derece önemlidir. Tüm vücudun nem desteğine katkı sağlayarak daha canlı ve yumuşak bir cilt yapısına kavuşabilirsiniz.

  • Yüz için Kullanılan Nemlendiriciyi Göz için Kullanmak

Göz çevresi, yüz bölgemizdeki en hassas bölgelerin başında gelmektedir. Göz çevremizdeki derimiz yüz bölgemizin geri kalanına göre daha ince bir deri tabakası ile kaplıdır. Bu yapısı itibariyle kendi yapısına uygun olarak, özel formüle edilmiş ürünlerle desteklenmesi gerekmektedir.

  • Nemlendiricinin Hemen Ardından Makyaj Yapmak

Nemlendirici uygulaması ardından hemen makyaj yapmak, makyajın istenen bir görünümle ciltte durmasına engel teşkil edebilmenin yanı sıra, cildin nemlendiriciyi yeterince emmesine fırsat tanımamaya sebebiyet verir. Bu durumların yaşanmaması adına, nemlendirici sürdükten sonra, zamanımızda uygunsa makyajdan önce 5 10 dakika beklemenizi tavsiye ederiz.

  • Cildi Yağlandırdığını Düşünerek Nemlendirici Kullanmamak

Aşırı yağlı ciltler, genel olarak cilt bakım rutinlerinde nemlendirici basamağını atlamayı tercih ederler. Ciltlerinin nem dengesinin gereğinden fazla olduğunu düşünüp, nemlendirici kullandıkları taktirde ciltlerinin daha fazla yağlanabileceklerini savunurlar. Fakat cilt tipiniz ne olursa olsun, her cildin uygun bir şekilde nem desteğine ihtiyacı vardır.

  • Cilt Bakım Rutinine Bağlı Kalmamak

Cilt bakım rutininde kullanılan tüm ürünler gibi, nemlendirici kullanımını da gelişigüzel değil, bir rutine bağlı olarak uygulamak önem arz etmektedir. Düzenli bir şekilde kullanılmayan nemlendirici, cilt üzerinde istenilen etkinin oluşmasına engel teşkil edecektir. Bu durumun yaşanmaması adına nemlendirici ürünü, kullanma talimatlarına uygun bir şekilde gün içinde düzenli bir şekilde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Nemlendiriciyi Cilde Gelişi Güzel Sürmek

Cilde nemlendirici sürmek ne kadar önemli ise nemlendiriciyi nasıl sürdüğümüzde o denli önemlidir. Nemlendirici sürerken yeterli miktarda nemlendiriciyi cildimize hızlıca ve bastırarak değil, aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle masaj yoluyla yedirerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Ciltteki Nem Kaybını Önlemek İçin Neler Yapabiliriz?

Cilt Bakım Ürünleri Ne Miktarda Kullanılmalı?

Cilt Kuruluğu

Cilt Bakım Rutini