Menü
SONBAHARDA SAÇ BAKIMININ PÜF NOKTALARI
06.09.2022

SONBAHARDA SAÇ BAKIMININ PÜF NOKTALARI

Yaz mevsimine veda edilen bu günlerde, tahmin edilmeyen hava şartlarına saçlarımızın hazır olup olmadığından emin miyiz? Bu yazımızda vereceğimiz önerilerle, hava şartları ve sıcaklık değişimlerine bağlı olarak gelişebilecek istenmeyen durumlara karşı saçlarınızın korunmasına yardımcı olmaya çalışacağız. Yaz boyunca güneş, klor gibi etkilere maruz kalan saçlarınız, sonbahara girerken daha fazla hassaslaşabilir. Bu nedenle, sonbaharda saç bakımı ayrı bir önem taşımaktadır.

Nemlendirmeyi Unutma!

Havalar soğumaya başladıkça havadaki nem oranı azalmaya başlar. Bu durum saçların daha hacimsiz ve sönük görünmesine sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle saçların doğal nem dengesine destek veren saç bakım yağları ve kremlerle saçlarınızı desteklemeyi unutmayınız. Bu destekle, saçlarınızın nem dengesine destek vermenin yanı sıra, daha kolay taranan canlı ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz.

Yapı Taşı Keratin

Saçımız, keratin adı verilen, kopmaya, aşınmaya ve zorlanmalara dayanıklı protein moleküllerinden oluşur. Saça uygulanan işlemler, çevresel faktörler ve yaşla birlikte azalan bu keratini içinde barındıran saç maskeleri ile, saç bakım rutininizi zenginleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Şampuan Seçimine Dikkat Edin

Saç bakımının en önemli ayaklarından biri olan şampuanlama işlemi için içeriğine güvendiğiniz, doğal yağlarla saçlarınızı besleyen ve nemlenmesine katkı sağlayan şampuanları kullanmaya özen gösteriniz. Bununla birlikte saç yapısında önemli rol oynayan keratin başta olmak üzere, zengin içerikli şampuanları saç bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Saçlarınızı Arındırırken Güçlenmesine Yardımcı Olun

Saç derisinin nefes alma ihtiyacını, saç peelingleri ile desteklemenin saçlarınız için önemli bir bakım adımı olduğunu söyleyebiliriz. Saç peelingleri ile saçların beslenmesine ve dış etkenlere karşı korunmasına destek sunarken, saç ve saç diplerinin güçlü bir şekilde arındırılmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Dökülme Karşıtı Bakıma Önem Veriniz

Özellikle yaz döneminde dinlenme sürecine giren saç telleri, sonbaharın gelmesiyle birlikte dinlenen saçların yenilenme sürecine girdiği ve dökülme oluşumunun hızlandığı bir sürece denk gelmektedir. Bu nedenle, saç bakım ürünlerinizde, dökülme oluşumuna yönelik bakım desteği sunmaya yardımcı olan içerikle saçlarınızın güçlenmesine katkı sağlayabileceğiniz ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

SAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER!

  • Olabildiğince ısıl işlemlerden uzak durunuz: Yüksek ısı gerektiren işlemler şık ve bakımlı görünüme katkı sağlamakla birlikte, saçların yıpranmasına sebebiyet verebilmektedir.
  • Şampuanlama sonrası durulama esnasında ılık su kullanmaya özen gösterin.
  • Saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun. Şampuan ve saç kremi kalıntıları saçlarınızın ağırlaşmasına ve çabuk kirlenmesine neden olabilir.
  • Saçlarınızı kurularken, elektriklenmeyi azaltmak amacıyla sert havlular yerine daha yumuşak kumaşlarla hafif dokunuşlar yaparak saçlarınızı kurulamaya gayret ediniz.

Bu Yazılarımızda İlginizi Çekebilir;

Hava Koşullarının Saç Üzerindeki Etkisi

Saçta Yağlanma

Yıpranmış Saç

Saç Bakım Rutini