Menü
SONBAHARDA GÜNEŞ KREMİ KULLANMALI MIYIM?
20.09.2022

SONBAHARDA GÜNEŞ KREMİ KULLANMALI MIYIM?

Ozon tabakasının her geçen yıl bir önceki yıla göre yapısal değişikliklere uğraması, güneşten dünyaya ulaşan zararlı ışınların her yıl daha fazla güçlenmesine sebebiyet vermektedir. Bu durum havanın güneşli ya da kapalı olmasından bağımsız olarak, tüm yıl boyunca farklı oranlarda da olsa, cilt için risk faktörü oluşmasına neden olabilmektedir.

 Sonbaharda Güneş Kremi Kullanımı Neden Önemli?

Güneşten dünyamıza ulaşan UV ışınlarını yok sayarak güneş kremlerini rafa kaldırmak, başta küresel ısınma olmak üzere birçok çevresel etkenle birlikte, güneş ışınlarının cildimizde istenmeyen oluşumlara yol açmasına davetiye çıkaracaktır. Bu sebeple, cildimizin canlı, pürüzsüz ve ışıltılı yapısının korunmasına yardımcı olmak için, güneş ışınlarının yaz mevsimindeki gibi yakıcı etkisini hissettirmediği sonbahar aylarında bile, UV korumalı güneş ürünlerinin kullanımına devam edilmesinde fayda görülecektir.

Güneş Işınları Sonbaharda da Risk!

Her mevsimde hava durumu değişkenlik gösterir. Kimi zaman güneşli kimi zaman güneşsiz günler geçiririz. Hangi mevsimde olursak olalım, güneş ışınları gün içinde belirli saatlerde dünyamıza dik gelir.  Sonbahar mevsiminde, güneş ışınlarını yaz mevsimindeki kadar kavurucu hissetmesek de güneş ışınlarının yakıcı sıcağından daha önemlisinin zararlı UV ışınları olduğunu unutmayalım. Bu nedenle Spf içerikli güneş kremleri, yaz mevsiminde olduğu gibi sonbahar mevsiminde de en önemli cilt bakım ürünlerimiz arasında yer almalıdır. 

Güneş Lekeleri ile Mücadeleye Devam

Yaz döneminde, cilt üzerinde istenmeyen oluşumların başında gelen cilt lekelerine karşın mücadele için yaz sonunda da güneşten korunmaya devam etmek önemli bir yaklaşım olacaktır.  Bu şekilde güneş lekelerinin daha kalıcı bir hale gelmemesi için cildinize destek vermiş olursunuz.

Erken Yaşlanma Belirtilerine Karşı Her Daim Güneş Kremi

Yaşlanma belirtilerinin en önde gelen nedenlerinin başında gelen güneş ışınlarına karşı cildimizi korumasız bırakmak, kırışıklık, leke oluşumu ve elastikiyet kaybı gibi istenmeyen cilt oluşumlarına sebebiyet verebilmektedir.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir;

Sonbahara Girerken Cilt Bakımı

Uzun Yolda Cilt Bakımının Püf Noktaları

Hava Koşullarının Cilt Üzerindeki Etkisi

Mevsim Geçişlerinde Cilt Bakımı